У понедељак, 9. маја 2016. године, обележен је Дан победе над фашизмом, а венац на спомен-обележјe у градском парку у име града Панчева положио је председник Скупштине града Тигран Киш.

На споменике народним херојима Олги Петров, Марку Кулићу и Стевици Јовановић венце су положили и представници Војске Србије, Удружења бораца Панчева – СУБНОР, Удружења за неговање традиција 51. механизоване бригаде, Удружења ратних војних инвалида из Ратова 1991 -1999 године и представници Удружења грађана српско-руског пријатељства.

Председник Скупштине Тигран Киш рекао је да Дан победе неће бити заборављен, како се таква страдања више никада не би поновила, и том приликом изјавио:

Велико ми је задовољство што је сваке године на овај дан све више људи присутно на овом догађају и међу њима је све више младих људи, што значи да смо у једној ствари ипак успели, а успели смо да Дан победе, 9. мај, уз све оне жртве које смо дали да би живели слободно и мирно 70 година након тога, није пао у заборав.

Председник Градског одбора СУБНОР-а Панчево Тодор Стојановић рекао је:

Одговор и отпор највећој сили у Европи тада је пружио голоруки народ Југославије и Србије, свестан свих вредности, слободе и достојанства живота. Историја је та недела видела и осудила као злочин против хуманости, јер народ који не поштује своје погинуле, који су дали своје животе за слободу, такав народ нема ни своју срећну будућност.