Обележавање Дана града Панчева је почело у 10 часова 8. новембра 2017. године, када је председник Скупштине града Панчева, Тигран Киш, положио венац на Споменик борцима из Првог светског рата.

На свечаној седници Скупштине града Панчева, одржаној 8. новембра 2017. године у 12 часова, у дворани Културног центра, градоначелник града Панчева, Саша Павлов и председник Скупштине града Панчева, Тигран Киш, доделили су Новембарске награде, за образовањe Михајлу Јовићу, и Жозефу Лончару, за привреду. Лауреат Жозеф се том приликом захвалио градоначелнику Саши Павлову и поклонио граду иницијативни предлог пројекта под називом “Панчево-диоптрија оптимизма”.

На почетку свечане седнице, Панчевачко српско црквено певачко друштво је извело химну Републике Србије “Боже правде” под диригентством Вере Царине.

Поред ПСЦПД, на свечаности су наступили и Тамбурашки оркестар којим је дириговао лауреат Новембарске награде, Михајло Јовић, женско певачко друштво КУД “Станко Пауновић” НИС-РНП, глумци Софија Јуричан, која је рецитовала Киплингову поему “Ако” и Миленко Павлов, који је извео песму Мике Антића “Војводина”, затим АКУД Универзитета у Београду “Шпанац”, који је извео црногорско оро.

Градоначелник града Панчева, Саша Павлов, честитајући суграђанима и присутнима Дан града, искористио је прилику да представи најзначајније пројекте и активности у протеклом периоду и најавио пуну реализацију пројекта који се односи на гринфилд „пословну зону-север“, доласком велике инвестиције које ће значити ново доба привредног развоја града Панчева.

Павлов се обратио и младима говорећи о значају образовања и програма који се реализују, пре свега кроз Акциони план запошљавања. Том приликом се захвалио и Влади Републике, али и Војводине наглашавајући дуго очекивану реконструкцију Интерног одељења панчевачке болнице.

Свечаној седници су поред градоначелника, председника Скупштине града Панчева, одборника, већника, секретара, представника покрајинске Владе, присуствовали и први почасни грађанин Панчева, а некадашњи градоначелник Равене, Франческо Ђангранди, представници Војске Србије, панчевачки свештеници, директори панчевачких јавних предузећа, школа и установа, спортисти и уметници.