Deo jedinstvenog biračkog spiska za područje grada Pančeva, na osnovu koga će se 3. aprila 2022. godine održati izbori za narodne poslanike Narodne skupštine, izložen je na uvid u Gradskoj upravi grada Pančeva – Sekretarijatu za opštu upravu, Pančevo, Trg kralja Petra I 2-4, sprat Ι, kancelarija br. 107.

Uvid u deo Jedinstvenog biračkog spiska vrši se putem računarske opreme unošenjem jedinstvenog matičnog broja građana u cilju provere da li je građanin upisan u birački spisak i da li su upisani podaci tačni.

Zahtev za upis, brisanje, izmenu, dopunu ili ispravku podataka u biračkom spisku podnosi se Gradskoj upravi grada Pančeva pismeno na adresu: Grad Pančevo, Gradska uprava grada Pančeva, Trg kralja Petra Ι br. 2-4 ili neposredno u službenim prostorijama Sekretarijata za opštu upravu, Ι sprat, kancelarija br. 107, tel. 013/308-820 i e-mail: birackispisak@pancevo.rs.

Građani mogu izvršiti uvid u birački spisak, svakog radnog dana od 7,30 do 15,30 sati i subotom od 10,00 do 16,00 sati i podneti zahtev za upis, brisanje, izmenu, dopunu ili ispravku podataka u biračkom spisku do 18. marta 2022. godine u 24 časa, nakon čega se birački spisak zaključuje.

Od proglašenja izborne liste pravo na uvid i na podnošenje zahteva za promenu u biračkom spisku ima i podnosilac izborne liste ili lice koje on ovlasti, po istom postupku po kome to pravo imaju i građani.

Posle zaključenja biračkog spiska od 19. do 30. marta 2022. godine u 24 časa (najkasnije 72 sati pre dana određenog za održavanje izbora) građani zahtev za promene u jedinstvenom biračkom spisku mogu podneti Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave neposredno ili preko Gradske uprave grada Pančeva, po mestu prebivališta.

Građani mogu od raspisivanja izbora do najkasnije pet dana pre dana zaključenja biračkog spiska, 12. marta 2022. godine u 24 časa podneti zahtev da se u birački spisak upiše podatak da će birač na predstojećim izborima glasati prema mestu boravišta u zemlji (izabrano mesto glasanja).

U postupku vršenja uvida u birački spisak lice ovlašćeno za ažuriranje biračkog spiska i lice za pružanje tehničke podrške dužni su da postupaju u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti.

Uvid u jedinstveni birački spisak može se izvršiti i elektronskim putem na zvaničnom sajtu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave http://mduls.gov.rs/registri/jedinstveni-biracki-spisak.