Једна од најзначајнијих инвестиција која се спроводи у граду Панчеву и у интересу свих грађана је уређење централног градског језгра. Градоначелник Панчева Александар Стевановић обишао је радове будућег дечјег игралишта у градском парку заједно са градском менаџерком Мајом Витман.

После разговора са руководиоцима градилишта и радницима градоначелник Стевановић је рекао да је завршена комплетна подземна инсталација и да је све спемно за поплочавање.

“Осим инфраструктурних радова, градски парк добиће потпуно ново игралиште испред Музеја. Обећали смо нашим малишанима, нашој деци, ново, модерно дечје игралиште у непосредној близини Народног музеја, али и још једно за децу до три године на почетку Масарикове улице. Суграђани, са којима разговарамо, нам дају позитивне сигнале на радове у нашем градском парку. Нови садржаји које уводимо су резултат разговора са њима, јер смо се заиста трудили да чујемо све наше суграђане, њихове потребе и да све то имплементирамо у овај пројекат. Верујемо да ћемо у априлу увелико имати завршене радове ове фазе и ући у радове на реконстукцији комплетне Улице Војводе Живојина Мишића. Циљ нам је да централно градско језгро што пре препустимо нашим суграђанкама и суграђанима на употребу и уживање”, изјавио је градоначелник Панчева Александар Стевановић.

У наредном периоду очекује се и постављање нових канделабра, новог зеленила, јер се у целом парку обнављају зелене површине, а нова игралишта ће испунити све безбедносне стандарде.

Градска менаџерка Маја Витман је истакла:

“Радови на бетонирању подлоге за ново велико дечје игралиште у површини од 385 м2 је припрема за постављање будуће тартан подлоге. План нам је да се почетком марта постави нови дечји мобилијар. Такође, једнако нам је важно и мало игралиште, на почетку Масарикове улице и зато се ужурбано ради и на припреми за бетонирање тог игралишта, површине 190 м2, на коме ће се већ средином марта поставити реквизити. Оба игралишта ће добити и свој назив, а радови који су у току су у складу са свим прописима и стандардима, јер нам је на првом месту безбедност деце.”

Након завршених радова, цео градски централни трг биће функционална, модерна целина са новима стаблима, а почетком пролећа Панчевке и Панчевци ће добити парк какав заслужују.