У оквиру  ПУ „Дечја радост“ Панчево, отворен је нови вртић „Забавник“ у коме је уписано 145 деце, седам васпитних група, две јаслене, четири обданишне и једна припремни предшколски програм.

Мр Татјана Божић, чланица Градског већа града Панчева задужена за образовање, посетила је вртић „Забавник“ и том приликом изјавила:

– Граду Панчеву је приоритет смањење листе чекања, односно да се обезбеде места у вртићу за што више деце. У том циљу је и купљен вртић „Забавник“, који је данас почео са радом и примио прву децу. Очекујемо и проширење група у реконструисаном делу вртића „Љиљан“. Објекат који је Град Панчево планирао за вртићке групе, а у сарадњи са фондацијом Новака Ђоковића, очекујемо да ускоро буде готова сва документације, да се крене са радовима и припреми за још око 50 деце. Град, такође, субвенционише 40 места у приватној предшколској установи „Kефалица“, већ четврту годину. Планирамо и отварање нових вртићких група у још два насељена места, при школама, у Долову, где треба радови да почну и Банатском Новом Селу, где је у току израда техничке документације. Тиме бисмо обухватили сва насељена места. Прошле године вртићке групе су отвориле школе у Иванову и Банатском Брестовцу, тако да би у свим насељеним местима били обезбеђени вртићи тј. смештај деце подједнако, као и у градским вртићима.