У Панчево је данас стигао још један контигент нових еколошких аутобуса будућег предузећа за јавни превоз путника “Пантранспорт”. У питању су најмодернији еколошки аутобуси. Град Панчево је кроз јавно-приватно партнерство обезбедио 60 нових аутобуса. До 15. јуна стићи ће и остали аутобуси и предузеће „Пантранспорт“ ће преузети обављање јавног превоза у оквиру јавно-приватног партнерства конзорцијума неколико домаћих предузећа и Града Панчева и досадашњи превозник ЈKП “Аутотранспорт” Панчево престаје да постоји. Међу обавезама “Пантранспорта” је набавка 60 нових аутобуса и изградња нове аутобуске станице.

Саша Павлов, градоначелник Панчева подсећа да је првих десет мини аутобуса стигло пре десетак дана, а да је сада стигло првих 14 великих аутобуса.

– Доласком аутобуса предузећа “Пантранспорт” који је приватан партнер Граду Панчеву у реализацији јавно-приватног партнерства везаног за комуналну делатност јавног саобраћаја почиње реализација инвестиције вредне више од милијарду и 200 милиона динара. Овај пројекат је од огромног значаја за наше суграђане и за град Панчево. Наши суграђани ће добити један комфоран, најмодернији јавни превоз са савременим системом наплате карата и сигуран сам да ће ово предузеће заједно са Градом учинити све да наши драги Панчевци добију тачан и квалитетан јавни превоз – изјавио је градоначелник Саша Павлов.

Радомир Видојевић, директор „Пантранспорта“ каже да почиње нова ера јавног превоза у Панчеву.

– Све ово што смо имали до сада је дијаметрално различито од онога што ћемо ми направити на плану организације превоза и наплате карата у будућем времену. Што се цене карата тиче, њих одређује тржиште и цене горива, али очекујемо да се оне неће мењати у наредном периоду – изјавио је Радомир Видојевић.