Градска управа града Панчева је одвојила средства за текуће одржавање основних школа у износу око 10 милиона динара. У складу са тим, урађена је и неопходна ограда у школском дворишту Основне школе “Братство-јединство” у Војловици. На тај начин је повећана општа безбедност ђака, односно деце која ту школу похађају.
У школи су се тим поводом састали Татјана Божић, чланица градског већа задужена за образовање, Нандор Балог, председник Савета МЗ “Војловица” и директорка Основне школе “Братство-једниство” Ксенија Царевић.

Татјана Божић је овом приликом изјавила:
-Град је издвојио, за текуће одржавање основних школа, око 10 милиона динара. У школи “Братство јединство” је урађена ограда у вредности од 600.000 динара. Иначе, по школама су, у оквиру текућих одржавања, урађени делови фасаде, делови санације кровова, подови у школама и фасадна столарија, значи у зависности од онога што је школа исказала као потребу.

-Изградња ограде у школи за безбедност деце значи много. То је део школског дворишта који ми најмање можемо да контролишемо, будући да је двориште веома велико. Ту се налазе два спортска терена и зелена површина, тако да су ту могли ући и непозвани посетиоци, имајући у виду да је у овом делу града дозвољено држање домаћих животиња. Ова бетонска ограда ће заиста повећати безбедност деце у нашем школском дворишту – објаснила је директорка Основне школе “Братство-јединство”.

-У сарадњи са школом, Градском управом и са влашћу у граду, решили смо један од већих проблема у Војловици. Сада је безбедност деце, у овој школи, на високом нивоу – каже Нандор Балог, председник Савета МЗ “Војловица”.