Nakon završenog perioda pregovora i niza sastanaka između lokalne samouprave, odnosno Grada Pančeva i investitora, početkom 2018. godine u Pančevu je novi investitor započeo sa radom. U pitanju je kompanija EGSTON Sistem Elektroniks d.o.o. Pančevo (EGSTON System Electronics d.o.o.). Sedište ove firme koja posluje od 1991. godine je u Egensburgu, Austrija.

EGSTON Grupa takođe ima 2 fabrike u Češkoj Republici (Jemnice i Znojmo), 1 fabriku u Kini (Zhuhai) i 1 fabriku u Indiji (Trichy). EGSTON zapošljava oko 1.400 ljudi koji rade na razvoju, proizvodnji i prodaji različitih proizvoda.

U Pančevu kompanija proizvodi kablovske sisteme, naročito mašinske građevinske industrije, kao i drugih tipova namenskih vozila. Važno je napomenuti da kompanija najvećim delom zapošljava žensku radnu snagu koja može biti najrazličitijih profila.

U naredne 2 do 3 godine planirano je oko 100 novih radnih mesta u Pančevu, a otvaranje ove firme zapravo predstavlja prvu pravu direktnu stranu investiciju na teritoriji Pančeva.

Grad Pančevo nastavlja i sa svim aktivnostima da se u što skorijem periodu pusti u pogon Severna industrijska zona i da se otvori značajan broj novih radnih mesta u Pančevu.

U prilogu je informacija kompanije Egston Sistem Elektoniks d.o.o. Pančevo koja ima otvorena radna mesta.

kompanija egston