Након завршеног периода преговора и низа састанака између локалне самоуправе, односно Града Панчева и инвеститора, почетком 2018. године у Панчеву је нови инвеститор започео са радом. У питању је компанија ЕГСТОН Систем Електроникс д.о.о. Панчево (EGSTON System Electronics d.o.o.). Седиште ове фирме која послује од 1991. године је у Егенсбургу, Аустрија.

ЕГСТОН Група такође има 2 фабрике у Чешкој Републици (Јемнице и Знојмо), 1 фабрику у Кини (Zhuhai) и 1 фабрику у Индији (Trichy). ЕГСТОН запошљава око 1.400 људи који раде на развоју, производњи и продаји различитих производа.

У Панчеву компанија производи кабловске системе, нарочито машинске грађевинске индустрије, као и других типова наменских возила. Важно је напоменути да компанија највећим делом запошљава женску радну снагу која може бити најразличитијих профила.

У наредне 2 до 3 године планирано је око 100 нових радних места у Панчеву, а отварање ове фирме заправо представља прву праву директну страну инвестицију на територији Панчева.

Град Панчево наставља и са свим активностима да се у што скоријем периоду пусти у погон Северна индустријска зона и да се отвори значајан број нових радних места у Панчеву.

У прилогу је информација компаније Егстон Систем Електоникс д.о.о. Панчево која има отворена радна места.

компанија егстон