Александар Стевановић, градоначелник Панчева је поводом обележавања 159. годишњице Гимназије „Урош Предић“ посетио школу и свечано предао, нови реконструисани објекат у којем се налази фискултурна сала ученицима. Заједно са Зорицом Помар, директорком ове образовне установе и професорима физичког васпитања уверио се у квалитет изведених радова.

„Реконструкција сале трајала је десет месеци и представља један од капиталних пројеката високе градње у Панчеву. Заиста је била велика жеља свих нас да се овај објекат реконструише у потпуности, да се радови изврше од темеља до крова, како би ђаци могли несметано, а пре свега безбедно да користе салу. После 135 година објекат је потпуно реконструисан и пуно ми је срце што смо ово урадили. Гимназија је једна од институција која заслужује овакву значајну инвестицију, јер ову школу су похађале или су у њој предавале, многе личности које су имале утицаја и на светску историју као што су Михајло Пупин, Лаза Костић, Милош Црњански, Исидора Секулић, Урош Предић. Морам да напоменем да је целокупна инвестиција у вези са радовима око објекта у којој се налази фискултурна сала, урађена у сарадњи са Заводом за заштиту споменика културе Панчево, јер је објекат од 1997. године под његовом заштитом, а вредност је износила близу 50 милиона динара и финансирана је у потпуности из буџета Града. У складу са својим могућностима град Панчево ће и убудуће да настави да улаже у Гимназију, којој недостаје још учионица, а планира да повећава број одељења и број ученика. Ми смо током ове године урадили пројекте, исходовали грађевинске дозволе за изградњу неких нових објеката и надам се да ћемо сада у поступку креирања буџета за 2023. годину имати средстава да започнемо изградњу једног од тих објеката који ће допринети да наша Гимназија у наредном периоду може да настави да ствара кадар који ће мењати свет“, рекао је Александар Стевановић након обиласка фискултурне сале у Гимназији „Урош Предић“.

Градоначелник је честитао Дан школе и пожелео ђацима, професорима и директорки да користе салу још дуго у будућности, да она буде место где ће се стварати неки нови спортски шампиони којих Панчево има много.

Зорица Помар, директорка Гимназије „Урош Предић”, коју тренутно похађа 970 ученика у 36 одељења, истакла је значај пројекта, јер од кад постоји школа није урађена овако детаљна реконструкција.

„Ученици су пресрећни. Добили смо савремену салу, а нову опрему ћемо куповати у наредном периоду. Искрено захваљујем локалној самоуправи што је подржала овај пројекат. Надамо се да ћемо и даље имати добру сарадњу с Градом Панчевом и да ћемо ускоро успети да добијемо нов објекат у дворишту школе“, рекла је директорка Зорица Помар.