U okviru projekta javno – privatnog partnerstva, ove nedelje se izvode radovi na rehabilitacija puteva i ulica u Gornjem gradu – obnavljanje puta, ojačanje kolovozne konstrukcije po celoj širini postojećeg kolovoza.

Mesna zajednica „Gornji grad“ je jedna od nastarijih u gradu i ima najveći broj građana koji žive upravo u ovom delu. Nažalost, imala je i najneuređeniju putnu infrastrukturu. Mi smo za dvadesetak dana uspeli da rešimo asfaltiranje u devet ulica. Trenutno se izvode radovi u ulici Miloša Obilića. Veliko nam je zadovoljstvo da smo građanima posle više decenija uspeli da obezbedimo uslove kako dolikuje. Prethodno stanje je bilo sa prilično devastiranom kaldrmom i jako je otežavalo kretanje, anaročiti u jesenjem i zimskom periodu. Napomenula bih da prilikom radova u tri ulice u Gornjem gradu, gde je bilo mogućnosti, ovim radovima smo uspeli i da proširimo kolovoznu konstrukciju, tako da ove ulice koje smo radili imaju profil ulice od petara metara. Rehabilitacijom ulica dobili smo pun profil širine kolovoza, samim tim i preglednost, kao i funkcionalnost, istakla je tokom obilaska radova gradska menadžerka, Maja Vitman.

Ulice koje se rade u MZ Gornji grad u sklopu ove rehabilitacije i rekonstrukcije pored ulice Miloša Obilića, su Ive Kurjačkog, Jove Maksina, Tanaska Rajića, Kosančić Ivana, Majke Jugovića, Jug Bogdana, Toplice Milana i Braće Jugović.