Građani će moći da se vakcinišu vakcinama Sinofarm u naseljenim mestima i Sputnjik V vakcinom na vakcinalnom punktu „Higija“ u Miloša Obrenovića br. 4.

Kompletnu organizaciju i nadzor nad vakcinacijom i ovog puta sprovodi Gradski štab za vanredne situacije, putem Zavoda za javno zdravlje Pančevo i Doma zdravlja Pančevo.

Građani ne treba da čekaju poziv već će biti primljeni na svakom punktu gde se tog dana sprovodi vakcinacija.

Raspored vakcinacije po naseljenim mestima i gradu:
– u ponedeljak, 19.04, vakcinacija Sinofarm vakcinom vršiće se u zdravstvenim ambulantama u Banatskom Brestovcu i Omoljici (u Omoljici za meštane Omoljice i Ivanova) u periodu od 8:00 do 15:00 časova.

– u utorak, 20.04, vakcinacija Sinofarm vakcinom vršiće se u zdravstvenim ambulantama u Starčevu i Banatskom Novom Selu u periodu od 8:00 do 15:00 časova.

U utorak, 20.04, vakcinacija bez zakazivanja vršiće se u prostoru bivše apoteke Higija, Miloša Obrenovića 4, vakcinom Sputnjik V (ruska vakcina), u terminu od 8:00 do 20:00 časova.

Vakcinacijom su obuhvaćeni svi stanovnici starosne dobi počev od 18 godina, a prioritet imaju stariji od 65 godina. Svi podaci o vakcinisanim osobama unosiće se u istu bazu kao i za ostale građane koji su se prijavili preko portala eUprave.

Uporedo se nastavlja i vakcinacija građana koji su se prijavili putem portala eUprave po unapred zakazanom terminu.