Gradonačelnik Saša Pavlov i direktor JP Energetika razgovarali u Ljubljani o realizaciji Memoranduma o saradnji

U sklopu službene posete Sloveniji, gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov i direktor „JP Energetika Ljubljana“ Samo Lozej, su u Ljubljani 28. i 29. juna 2016. godine nastavili razgovore o učestvovanju kompanije JP Energetika Ljubljana u procesu reorganizacije javno-komunalnog sektora u gradu Pančevu.

U kontekstu sastanka, koji je nastavak pregovora iz meseca marta, kada je u Pančevu bilo potpisano pismo o namerama, u okviru ove saradnje kao prioriteti izdvojeni su: reorganizacija javnog sektora (reorganizacija javno-komunalnih preduzeća i infrastrukture), izrada strategije razvoja daljinskog grejanja u cilju povećanja energetske efikasnosti i optimizacija javne rasvete.

„JP Energetika Ljubljana“ će Pančevu, za implementaciju potrebnih zadataka, pomoći iskustvima iz dobre prakse u postizanju energetske efikasnosti uz doprinos kompanije „Gorenje Geoplin Energetika“, kompanije za primenu energetskih rešenja, koja je partner „JP Energetike Ljubljana“.

Istovremeno, grad Ljubljana, ovogodišnja Zelena prestonica Evrope, svoja najbolja iskustva iz oblasti održivog urbanog razvoja preneće na Pančevo, koje je svesno važnosti održivog razvoja i ima strateški cilj da postane pametan i energetski efikasan grad.