Градоначелник Саша Павлов и директор ЈП Енергетика разговарали у Љубљани o реализацији Меморандума о сарадњи

У склопу службене посете Словенији, градоначелник Панчева Саша Павлов и директор „ЈП Енергетика Љубљана“ Само Лозеј, су у Љубљани 28. и 29. јуна 2016. године наставили разговоре о учествовању компаније ЈП Енергетика Љубљана у процесу реорганизације јавно-kомуналног сектора у граду Панчеву.

У контексту састанка, који је наставак преговора из месеца марта, када је у Панчеву било потписано писмо о намерама, у оквиру ове сарадње као приоритети издвојени су: реорганизација јавног сектора (реорганизација јавно-комуналних предузећа и инфраструктуре), израда стратегије развоја даљинског грејања у циљу повећања енергетске ефикасности и оптимизација јавне расвете.

„ЈП Енергетика Љубљана“ ће Панчеву, за имплементацију потребних задатака, помоћи искуствима из добре праксе у постизању енергетске ефикасности уз допринос компаније „Горење Геоплин Енергетика“, компаније за примену енергетских решења, која је партнер „ЈП Енергетике Љубљана“.

Истовремено, град Љубљана, овогодишња Зелена престоница Европе, своја најбоља искуства из области одрживог урбаног развоја пренеће на Панчево, које је свесно важности одрживог развоја и има стратешки циљ да постане паметан и енергетски ефикасан град.