U sklopu projekta Javno-privatnog partnerstva na rekonstrukciji ulica u Pančevu, u naselju Sodara rehabilitovano je šest ulica. To su Drinska, Dunavska, Ibarska, Savska, veza Savske i Dunavske i Zetska. Skinut je sloj starog i dotrajalog asfalta, regulisani objekti (šahte i slivnici), urađeno izravnanje i završni sloj asfalta. Ukupna dužina ulica je 1.100,00 m širine od 6 do 7m. Takođe su produžena još dva parkinga u Ibarskoj i Savskoj ulici u ukupnoj dužini od 65 m i širini 5 m.

Gradska menadžerka Maja Vitman obišla je završene radove i izjavila tim povodom:

– Grad Pančevo je tokom prethodnih godina, analizirajući postojeće stanje svih ulica u gradu i naseljenim mestima sagledao kilometre puteva i ulica koje treba urediti i omogućiti građanima, na prvom mestu, bezbednost svih učesnika u saobraćaju. Nažalost, višedecenijska neulaganja, već samo kroz tekuća održavanja, doprinela su da ulice u gradu budu u prilično lošem stanju. Naselje Sodara nalazi se u samom centru grada i gotovo od izgradnje naselja, sem redovnog održavanja, krpljenje rupa i tekućih popravki nije bilo značajnih ulaganja. U centru naselja Sodara nalazi se i vrtić „Pupoljak“. Veliki broj dece i mladih roditelja bio je poseban podsticaj da naselje Sodara bude među prvima koje je dobilo nov asfalt. Prethodnih godina na Sodari uređivali smo dečija igrališta, obložili multifunkcionalni teren i napravili pešačke staze, koje su bile neophodne za pešačku komunikaciju. Građanima smo obećali da ćemo projektom Javnog privatnog partnerstva urediti ulice, osvežiti postojeće i veliko nam je zadovoljstvo da smo za nepune tri nedelje kompletno skinuli postojeći asfalt, betonske podloge i asfaltirali ulice na Sodari. Radovima smo omogućili dodatnih tridesetak parking mesta u Ibarskoj i Savskoj ulici. Ponosni smo da smo od početka implementacije projekta JPP, septembra meseca prošle godine, uradili 70 ulica, odnosno 37 kilometara asfalta i 3.5 kilometara novih staza i parkinga. Višestruka je opravdanost projekta. Građani treba da znaju ove podatke, jer su ovo čekali godinama i decenijama i ovim tempom ćemo nastaviti i u narednom periodu.

Gradska menadžerka najavila je da je sledeće naselje u kojem će se raditi – Strelište i to u sledećim ulicama: Mažuranićeva, Laze Kostića, Vojislava Ilića, Isidore Sekulić sa parkingom, Veljka Vlahovića sa parkinzima, Mihaila Petrovića Alasa do Đure Daničića sa parkingom i Veljka Petrovića do Đure Daničića. Predviđena dužina trase na Strelištu je 2.1 kilometara. Trenutno se završavaju radovi u Kačarevu.