У склопу пројекта Јавно-приватног партнерства на реконструкцији улица у Панчеву, у насељу Содара рехабилитовано је шест улица. То су Дринска, Дунавска, Ибарска, Савска, веза Савске и Дунавске и Зетска. Скинут је слој старог и дотрајалог асфалта, регулисани објекти (шахте и сливници), урађено изравнање и завршни слој асфалта. Укупна дужина улица је 1.100,00 м ширине од 6 до 7м. Такође су продужена још два паркинга у Ибарској и Савској улици у укупној дужини од 65 м и ширини 5 м.

Градска менаџерка Маја Витман обишла је завршене радове и изјавила тим поводом:

– Град Панчево је током претходних година, анализирајући постојеће стање свих улица у граду и насељеним местима сагледао километре путева и улица које треба уредити и омогућити грађанима, на првом месту, безбедност свих учесника у саобраћају. Нажалост, вишедеценијска неулагања, већ само кроз текућа одржавања, допринела су да улице у граду буду у прилично лошем стању. Насеље Содара налази се у самом центру града и готово од изградње насеља, сем редовног одржавања, крпљење рупа и текућих поправки није било значајних улагања. У центру насеља Содара налази се и вртић „Пупољак“. Велики број деце и младих родитеља био је посебан подстицај да насеље Содара буде међу првима које је добило нов асфалт. Претходних година на Содари уређивали смо дечија игралишта, обложили мултифункционални терен и направили пешачке стазе, које су биле неопходне за пешачку комуникацију. Грађанима смо обећали да ћемо пројектом Јавног приватног партнерства уредити улице, освежити постојеће и велико нам је задовољство да смо за непуне три недеље комплетно скинули постојећи асфалт, бетонске подлоге и асфалтирали улице на Содари. Радовима смо омогућили додатних тридесетак паркинг места у Ибарској и Савској улици. Поносни смо да смо од почетка имплементације пројекта ЈПП, септембра месеца прошле године, урадили 70 улица, односно 37 километара асфалта и 3.5 километара нових стаза и паркинга. Вишеструка је оправданост пројекта. Грађани треба да знају ове податке, јер су ово чекали годинама и деценијама и овим темпом ћемо наставити и у наредном периоду.

Градска менаџерка најавила је да је следеће насеље у којем ће се радити – Стрелиште и то у следећим улицама: Мажуранићева, Лазе Kостића, Војислава Илића, Исидоре Секулић са паркингом, Вељка Влаховића са паркинзима, Михаила Петровића Аласа до Ђуре Даничића са паркингом и Вељка Петровића до Ђуре Даничића. Предвиђена дужина трасе на Стрелишту је 2.1 километара. Тренутно се завршавају радови у Kачареву.