Члан Градског већа задужен за стамбено – комуналне послове и саобраћај Миленко Чучковић свечано је предао награде у виду бицикала и осветљења за бицикле ученицима основних школа са територије града Панчева, који су освојили медаље на окружном школском такмичењу „Шта знаш о саобраћају?“. За најбоље ученике на такмичењу, Комитет за безбедност саобраћаја града Панчева је обезбедио средства за седам бицикала са осветљењем. .

„Шта знаш о саобраћају?“ је такмичење ученика основних школа у познавању саобраћаја и основних саобраћајних прописа. Ученици се такмиче у теоријском делу, решавањем саобраћајних тестова где показују основна знања из саобраћајних прописа, као и у вожњи бицикала на полигону спретности, односно на полигону који симулира саобраћајне ситуације са којима се срећу у свакодневном животу.

Окружно такмичење је ове године одржано у Уздину, у Основној школи „Свети Георгије“.

Ово је четврта година како Град награђује децу за постигнуте резултате на такмичењима из области саобраћаја, било да је реч о окружном, републичком или међународном такмичењу.

Награде за ученике су бицикле и осветљење за бицикле, за 7 успешних ученика.

Ученици из Панчева који су освојили медаље у 2018. години:

Што се тиче категорије Б су:

1. Поткоњак Вељко, прво место ОШ „Доситеј Обрадовић“, Омољица
2. Миленовић Марија, прво место ОШ „Мирослав Мика Антић“, Панчево
3. Радановић Вукашин, треће место ОШ „Доситеј Обрадовић“, Омољица

Што се тиче категорије Ц то су следећи ученици:

1. Живковић Александра, прво место ОШ „Доситеј Обрадовић“, Омољица
2. Обућина Горан, прво место ОШ „Свети Сава“, Панчево
3. Голубовић Вук, прво место ОШ „Доситеј Обрадовић“, Омољица
4. Павловић Нина, друго место ОШ „Исидора Секулић“, Панчево

Члан Градског већа задужен за стамбено – комуналне послове и саобраћај Миленко Чучковић је честитао ученицима на освојеним наградама и на томе што су показали потребно знање у познавању саобраћаја и основних саобраћајних прописа:

– Ово такмичење је одлична прилика да се кроз занимљиву едукацију науче основна правила учешћа деце у саобраћају, а пре свега развијања код њих нечега што се зове саобраћајна култура.

Град Панчево је препознао значај и важност овакве едукације и такмичења, тако да настоји да у потпуности подржи и предстојеће иницијативе и активности у вези са едукацијом деце поводом безбедног учешћа у саобраћају.

Желим вам свима срећне новогодишње и божићне празнике, али и успех у даљем школовању и неким предстојећим такмичењима, будите вредни, радни и водите рачуна када сте у саобраћају.