У петак, 25. децембра 2015. године, у Градској управи града Панчева одржана је свечана додела награда града Панчева и Регионалног центра за таленте „Михајло Пупин“ Панчево талентованим студентима града Панчева који су учествовали у раду Регионалног центра за таленте и који су постигли завидне резултате током школовања. Награде су уручили градоначелник града Панчева Саша Павлов и члан Градског већа задужен за омладину Марко Радаковић.

Овом приликом, 18 студената добило је по 30.000 динара, и то, са Универзитета у Београду: Ненад Видановић са Електротехничког факултета, Драгољуб Трајковић са Правног факултета, Јелена Корда, Јована Урошевић, Татјана Ристић и Јована Јевтовић са Филолошког факултета Универзитета у Београду, Ивана Грос и Јована Колоски са Економског факултета, Тијана Јанковић, Јелена Ћуковић и Далибор Мергел са Филозофског факултета, Тијана Гвозденовић са Факултета организационих наука, Софија Модошанов и Ивана Штопуљ са Факултета примењених уметности, Борјан Бранков са Архитектонског факултета и Александра Тресканица, Београдска пословна школа – висока школа струковних студија; са Универзитета у Новом Саду: Снежана Радивојев са Природно-математичког факултета и Бојан Војнов са Пољопривредног факултета.

Градоначелник Саша Павлов изјавио је:

Наши студенти заслужили су много више него што је износ награде коју су добили, у сваком случају, ово је једна од лепих прилика у каријери једног градоначелника да подели награде и да проведе извесно време са овом изузетно талентованом и паметном децом коју одликује све оно што би требало да одликује будуће поколење које треба ово друштво да учине много јачим, много бољим и представљају будућност и друштва, а у конкретном случају, будућност нашег града, рекао је градоначелник изразивши задовољство што ову симболичну награду Град додељује заједно са РЦТ „Михајло Пупин“, који имају сва потребна предзнања да идентификује таленат.

Члан Градског већа задужен за омладину Марко Радаковић рекао је:

Образовање је један од приоритета и наш ресор и наш град се труде већ дуже време да образовање подигнемо на виши ниво, а један од начина је и награђивање наших најбољих студената, које тиме подстичемо да наставе са добрим радом, а да оне који нису добили ову награду мотивишемо како би и они још више радили и још више се трудили.

Један од награђених студената Бојан Војнов који је након основних студија ове године уписао мастер студије на Пољопривредном факултету у Новом Саду, рекао је да му је након ових постдипломских студија у плану уписивање докторских студија на смеру Агрономија и да се нада усавршавању и специјализацији у иностранству:

Чест је случај да млади људи после завршетка студија напусте нажалост нашу земљу и велику наду полажем да такав тренд се више неће настављати. Сматрам да наша земља има најлепше небо и да ту сви некако треба да останемо, да се на неки начин одужимо и својим родитељима, друштву, како би ова земља била много лепша и боља, поручио је Бојан Војнов.