Град Панчево је и ове године наставио дугогодишњу традицију награђивања најбољих матураната и матуранткиња. Из буџета града издвојена су средства у укупном износу од 400.000,00 за добитнике дипломе “Вук Караџић” и признање “Ученик генерације”, односно 10.000,00 за појединачну награду.

Награде је матурантима 26. јуна свечано уручио градоначелник Панчева Саша Павлов у присуству Татјане Божић, чланице Градског већа задужене за образовање, родитеља, наставника и медија. Музички програм овом приликом извели су ученици и наставници Музичке школе Јован Бандур.

Од укупно 40 награђених матураната 31 су добитници дипломе “Вук Караџић”, 6 су добитници дипломе “Вук Караџић” и похвале “Ученик генерације”, а троје су “Ученици генерације”.

Поред новчане награде од по 10.000,00 динара, Град је такође ове године, средњим школама уплатио средства у укупном новчаном износу од 53.000,00 динара за куповину поклон књига. Ове књиге су матурантима подељене на завршним свечаностима у њиховим школама.

Ове школске године диплому “Вук Караџић” и признање “Ученик генерације” стекло је укупно 40 матураната из 8 средњих школа:

  1. Гимназије “Урош Предић” Панчево …………………………. 27
  2. Медицинске школе “Стевица Јовановић” Панчево ……. 1
  3. Економско-трговинске школе “Паја Маргановић” …….. 3
  4. Електротехничке школе “Никола Тесла” Панчево …….. 3
  5. Техничке школе “23. мај” Панчево ……………………………. 1
  6. Машинске школе”Панчево” Панчево ………………………… 3
  7. Пољопривредне школе “Јосиф Панчић” Панчево ………. 1 и
  8. Музичке школе “Јован Бандур” Панчево ……………………..1