Град Панчево|grad@pancevo.rs

Награде за најбоље студенте града Панчева

/Награде за најбоље студенте града Панчева
У понедељак, 15. августа 2016. године, градоначелник Саша Павлов доделио је награде најбољим студентима града Панчева за постигнуте резултате током школовања и образовања за школску 2015/16. годину, који су учествовали у раду Регионалног центра за таленте „Михајло Пупин“ Панчево и испунили услове Јавног позива Канцеларије за младе града Панчева.

Једнократну новчану помоћ у износу од 30.000 динара ове године добило је 10 студената, чија је просечна оцена најмање 9,00. Ово је десети пут да се додељују средства најбољим студентима који су на завршној години студија.

Награђени студенти су са Универзитета у Београду: студенткиње Правног факултета Викторија Микашиновић, са просечном оценом 9,83 и Милица Миленковић – 9,88, студенти Војне академије Лазар Павловић са просечном оценом 9,00 и Жељана Вучетић са просечнoм оценoм 9,14, затим Тамара Петровски са Факултета примењених уметности — просечна оцена 9,04, Јована Перић са Факултета политичких наука, просечна оцена 9,63, студенткиње Филолошког факултета Јелена Маринковић са просечном оценом 9,91 и Милица Маринковић – 9,83, Милана Милошевић са просечном оценом 9,21 на Економском факултету и Наташа Алексић са просечном оценом 9,14 на Биолошком факултету.

Градоначелник Саша Павлов истакао је да најбољи студенти нашег града и њихова марљивост, труд и посвећеност представљају узор млађим генерацијама и да су они будућност Панчева, те да је ова награда један од начина на који локална самоуправа жели да им укаже да размишља и брине о њима.

Ми ћемо наставити са овом праксом и у наредним годинама, а паралелно са тим покушаћемо да направимо и одређене програме који ће довести до њиховог професионалног ангажовања, пре свега на добробит њиховог окружења и наставити оно што већ радимо, а то је прављење стимулативног привредног окружења у жељи да се ови млади људи професионално искажу у самом граду, рекао је градоначелник.

Мр Татјана Божић, чланица Градског већа задужена за образовање изјавила је:

Желимо пре свега да ови наши млади људи који су завршили факултете са високим оценама виде да Град брине о њима и да покушамо да их мотивишемо да остану у нашем граду, да овде пронађу запослење и да унапреде град, баш као што су и своје знање, што се види по овако високом просеку.

Драго ми што ми је указана ова част, да добијем овако једно велико признање града Панчева и овом приликом желим да се захвалим Градској управи, рекао је један од награђених студената Лазар Павловић.

Јована Перић нагласила је колико је сваки подстицај студентима значајан и да је част добити награду у свом граду, а награду намерава да искористи за путовање и обилазак неког европског града. Тамара Петровски изјавила је да планира да новчану награду искористи за пријемни испит и упис на мастер студије.

2018-01-28T21:24:39+00:00 15/08/2016|
Величина слова
Контраст