Danas je održana 21. sednica Skupštine grada Pančeva na kojoj je usvojen Predlog odluke o izmenama Odluke o budžetu grada Pančeva za 2022. godinu. Odbornici su se se izjasnili i o završnom računu budžeta grada Pančeva za 2021. godinu i o Izveštaju o reviziji konsolidovanih finansijskih izveštaja završnog računa.

Aleksandar Stevanović, gradonačelnik je obrazložio rebalans i istakao da je budžet Grada Pančeva razvojni, investicioni i iznosi 7.491.695.858 dinara.

„Mi kao odgovorna vlast, u skladu sa politikom predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, prilikom izrade rebalansa vodili smo računa, pre svega, o tome da se realno procene prihodi i što racinalnije rashodi, da se ispoštuju sva zakonska davanja koja lokalna samouprava ima prema korisnicima budžetskih sredstava, da se obezbedi funkcionisanje svih mesnih zajednica, ravnomerno u svim naseljenim mestima. Takođe, obezbeđena su sredstva za sva javna i javno-komunalna preduzeća kako bi sve javne, komunalne i socijalne funkcije u gradu bile zadovoljene“, istakao je Stevanović.

Tokom izlaganja on je naglasio da se rebalansom nastavlja i investicioni ciklus, da su obezbeđena sredstva za investicije koje su u toku, ali i za nove projekte kao što su izrada tehničke dokumentacije za izgradnju vrtića na Strelištu, kapele u Ivanovu i za izvođenje radova na objektu predškolske ustanove u kompleksu OŠ „Žarko Zrenjanin“ u Banatskom Novom Selu. Takođe, je planirana i rekonstrukcija i dogradnja „Sigurne kuće“ u Pančevu, izrada projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju Narodnog muzeja, uređenje tartan podloge i nabavka mobilijara za dečje igralište u Narodnoj bašti. Opredeljena su sredstva i za održavanje putne infrastrukture na teritoriji grada Pančeva i projekat nadogradnje bezbednog i pamtnog grada „Smart city“.

Odbornici su usvojili i Predlog odluke o izmenama i dopunama Plana detaljne regulacije Gradski stadion u Pančevu, kao i izveštaje o radu i finansijske  izveštaje za 2021. godinu svih ustanova kulture u gradu i naseljenim mestima, kao i finansijske izveštaje za prošlu godinu nekoliko komunalnih preduzeća u naseljenim mestima.

Na dnevnom redu je bio i Predlog odluke o utvrđivanju minimalne naknade za tekuće i investiciono održavanje zgrada i naknade za rad prinudnog upravnika, Predlog plana javnog zdravlja grada Pančeva, predlog odluke o regulisanju odnosa i obaveza „Apoteke Pančevo“, Godišnji izveštaj o realizaciji Plana javnog zdravlja grada Pančeva i Izveštaj o stanju životne sredine na teritoriji grada Pančeva za 2021. godinu.