У петак, 24. децембра 2021. године, министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић, помоћник министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић и директор корпоративних комуникација MOZZART ДОО Београд Борјан Поповић посетили су Град Панчево и уручити комби возило Друштву за помоћ ментално недовољно развијеним особама Панчево. Министарку су дочекали Александар Стевановић, градоначелник Панчева, Драгана Купрешанин, заменица грaдоначелника Панчева, Марина Томан, начелница Јужнобанатског округа и Миленко Чучковић, члан Градског већа задужен за подручје рада, запошљавања и социјалне политике.

Након састанка у кабинету градоначелника званичници су обишли изложбу „ЗАЈЕДНО СТВАРАМО БУДУЋНОСТ” удружења особа са инвалидитетом са територије града Панчева: Удружење оболелих од МС „Јужни Банат”, Спортски клуб „Спортико”, Удружење инвалида рада и особа са инвалидитетом града Панчева, Удружење „На пола пута”, Друштво за церебралну парализу и сродна оштећења, Удружење дистрофичара Јужнобанатског округа, Друштво за помоћ ментално недовољно развијеним особама града Панчева, Удружење параплегичара и квадриплегичара Јужног Баната, Међуопштинска организација савеза слепих Србије–Панчево и Друштво за борбу против шећерне болести.

Уговор о донацији свечано су потписали Борјан Поповић из компаније „MOZZART„ и Сања Бели, заступник Друштва за помоћ ментално недовољно развијеним особама, којој су након тога предати кључеви возила.

Министарка Кисић Тепавчевић изјавила је:

„Већина нас која нема никаквих проблема у свакодневним животним активностима није ни свесна са коликим бројем баријера се особе са инвалидитетом свакодневно сусрећу“, рекла је Кисић Тепавчевић и додала да је то министарство од 2019. године покренуло низ активности под слоганом „Србија без баријера“.

Она је додала да се свакодневно улаже труд да се руши једна по једна баријера и да се свим грађанима обезбеди једнака приступачност.

„Када смо пре више од годину дана сагледавали које су основне потребе, уочили смо да би управо набавка комби возила прилагођена особама са инвалидитетом побољшала њихов квалитет живота“, рекла је Кисић Тепавчевић.

Успело се захваљујући компанији Моцарт, која је, каже, показала да је друштвено одговорна фирма.

„Ово возило ће моћи да користи и 24 удружења из осам општина Јужног Баната“, рекла је Кисић Тепавчевић.

Градоначелник Стевановић изјавио је овим поводом:

„Желео бих да се захвалим и компанији Моцарт ДОО Београд на дивном гесту и донацији комби возила Друштву за помоћ ментално недовољно развијеним особама, а које ће моћи да користe иостала удружења и што су на овај начин показали да су друштвено одговорна компанија која зна колико значи допринос заједници. Пре потписивања уговора о донацији, имали смо прилику да поразговарамо са министарком и желео бих да истакнем одличну сарадњу и да се захвалим Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања на великој подршци коју пружа граду Панчеву, одличној комуникацији и присуству у самом граду што је од великог значаја за нас, што је и показатељ колико је Панчево социјално одговоран град који води озбиљну политику у овој области и има завидна издвајања из буџета у домену социјалне бриге и заштите“.

Начелница Јужнобанатског управног округа Марина Томан пренела је поздраве и захвалност свих удружења особа са инвалидитетом са подручја јужног Баната на донацији возила, као и на подршци коју Министарство континуирано пружа како удружењима, тако и институцијама. Томан је додала да је јужни Банат најбољи пример како заједнички стварамо Србију без баријера.

Директор корпоративних комуникација компаније Моцарт Борјан Поповић рекао је да се Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, кроз кампању „Србија без баријера“, свакодневно труди да свим грађанима Србије обезбеди приступачно окружење и да особама са инвалидитетом олакша свакодневни живот, те да ће та компанија и у будуће подржавати особе са инвалидитетом, кроз овакве и сличне активности.