Министар за спорт и омладину Вања Удовичић, посетио је у среду, 29. марта 2017. године Медицинску школу у Панчеву. Он је са градоначелником Панчева разговарао о улагању у спорт, а са ђацима школе о вршњачкој едукацији.

Вања Удовичић, министар омладине и спорта је приликом посете Медицинској школи казао да је он у нашем граду због две ствари. Прва је разговор о инфраструктурним пројектима. А друга је да похвале и издвоје Панчево као један од ретких градова који толико издваја за спорт.

Ево данас смо посетили град спорта какав је Панчево како би пружили пример другим локалним самоуправама колико је битан спорт. Желео бих да се захвалим градоначелнику који толико брине о младима.

Министар Удовичић је и разговарао са ђацима Медицинске школе о вршњачкој едукацији, пројекту који је започет прошле године са анти допинг агенцијом о коришћењу недозвољених супстанци, које су, како је објаснио, највише присутне у теретанама. Он је објаснио да министарство жели да кроз едукацију младих утиче на свест људи како не би користили ове супстанце.

Већ имамо сарадњу са Земунском школом, а проширићемо је и на још неколико Медицинских школа у Србији. Надам се изузетној сарадњи са Медицинском школом у Панчеву и да ћемо на овај начин утицати на смањење допинга, рекао је Удовичић.

Градоначелник Панчева Саша Павлов се захвалио министру на посети и поручио му да је дошао у град спорта. Он је том приликом подсетио да да је из градског буџета издвојено 8 посто за развој спорта, школског, рекреативног и за развој инфраструктуре. Један смо од ретхих градова који издваја оволико за спорт, додао је Павлов.

У Панчеву ће се за спорт урадити много више, него што је то урађено за претходних 20 година. Захваљујући томе што се на одговорним местима налазе спортисти, господин Удовићић у републичком Министарству и у Покрајинском секретаријату, господин Батез. Они дају велики допринос да град буде заиста град спорта – рекао је Саша Павлов, градоначелник Панчева.

Министар Удовичић је казао да је ово једна од бољих фискултурних сала које је обишао и да жели да се још више помогне Панчеву како би обновили и друге сале. На тај начин панчевачки врхунски спортисти не би морали да иду у друге градове како би тренирали.

Извор: Јужни Банат