Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде у Влади Републике Србије, Бранислав Недимовић и градоначелник Панчева, Саша Павлов, посетили су у понедељак 23. децембра 2019. године насељена места Омољицу и Иваново. Том приликом обишли су пољопривредно газдинство Владимира Лазарова у Омољици и Јозе Телбиса у Иванову.

Пољопривредно газдинство Владимира Лазарова у Омољици бави се ратарством и обрађује око 450 хектара земљишта. Захваљујући субвенцијама, успели су да обезбеде механизацију за обраду. Газдинство Јозе Телбиса у Иванову обрађује око 200 хектара земљишта. Баве се воћарством на 7 хектара земљишта и заинтересовани су за проширење производње као и куповину нових машина.

Министар Бранислав Недимовић разговорао је и са пољопривредницима о актуелним проблемима, али и погодностима које могу остварити. Било је речи и о плановима које ће министарство, на чијем је он челу, представити у пројекту Србија 2025.

Град Панчево настоји да средствима од закупа обезбеди повољне услове за пољопривредну производњу на територији Панчева, истакао је градоначелник Саша Павлов.

Министар Недимовић подсетио је да министарство издваја значајна средства за развој и подстицај младих у отварању пољопривредних газдинстава. Почетком године биће расписан конкурс за набавку трактора који се склапају у Србији. Држава ће до 7.500 евра враћати банци за купљени трактор, односно, 50% вредности, истакао је министар Недимовић.

Данас, 27. децембра 2019. године, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде у Влади Републике Србије, Бранислав Недимовић и градоначелник Панчева, Саша Павлов, посетили су газдинства у Глогоњу, Јабуци и Горњем граду у Панчеву.

Газдинство Идворијан Kорнелија у Глогоњу укупно обрађује око 100 хектара земљиштва и бави се ратарством, газдинство Марка Шкрбића у Јабуци се такође бави ратарством и укупно обрађује око 200 хектара земљиштва и газдинство Николе Павлов у Панчеву укупно обрађује око 160 хектара земљиштва и бави се искључиво ратарством. Поменута газдинства оседују сву комплетну механизацију за обраду. Заинтересовани су за проширење производње и куповину нових машина као и пољопривредног земљишта.