U subotu, 11. januara 2020. godine, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije Branislav Nedimović, nastavio je posetu gazdinstvima na teritoriji grada Pančeva. Ministra su dočekali gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov i Zoran Grba, član Gradskog veća grada Pančeva zadužen za poljoprivredu, selo i ruralni razvoj.

Ministar je prvo posetio gazdinstvo Sorin Ardeljana u Banatskom Novom Selu, koje se bavi ratarstvom i obrađuje oko 120 hektara zemljišta, zatim gazdinstvo Steve Dimitrijevskog u Kačarevu, koje se takođe bavi ratarstvom i obrađuje oko 50 hektara zemljišta i na kraju gazdinstvo Đurice Stanimirova u Banatskom Brestovcu koje obrađuje 90 hektara zemljišta, od toga 6 hektara povrtarstva, a ostalo ratarstvo.

Obilazeći poljoprivredna gazdinstva u pomenuta tri mesta ministar poljoprivrede Branislav Nedimović razgovarao je sa poljoprivrednicima o aktuelnim problemima, ali i pogodnostima koje mogu ostvariti. Poljoprivrednicima je predstavio i planirane nove mere agrarne politike.

Ministarstvo poljoprivrede olakšalo je pristup IPARD fondovima, kako bi prijavljivanjem na konkurse lakše poljoprivrednici došli do novca za kupovinu radnih mašina, podizanje hangara i silosa, a najvažnije je bilo pitanje komasacije i nabavke nove mehanizacije.