Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović, obišao je zajedno sa ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislavom Nedimovićem poljoprivredno domaćinstvo Saše Stojanova, koji se bavi ratarstvom u Starčevu.

Nakon razgovora sa domaćinom i poljoprivrednicima iz Starčeva, Omoljice i Vojlovice koji su prisustvovali sastanku, Aleksandar Stevanović, gradonačelnik, rekao je da je veoma zadovoljan konstruktivnim sastankom koji je održan u Starčevu s ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

“Poljoprivrednici su tokom konstruktivnog sastanka imali konkretna pitanja i dobili su konkretne odgovore od ministra Nedimovića. Nakon sastanka izašli su veoma zadovoljni, jer su dobili ohrabrujuće odgovore uvereni da mogu da nastave da se bave svojim poslom nesmetano. Poljoprivreda jeste jedan od stubova našeg društva i veoma je bitna za dalji napredak kako nas na teritoriji Pančeva, tako i čitave Republike Srbije”, rekao je gradonačelnik Stevanović.

U razgovoru sa poljoprivrednicima su učestvovali i narodni poslanik Marko Mladenović, član Gradskog veća za poljoprivredu, selo i ruralni razvoj Vladislava Maksimović i sekretar Sekretarijata za poljoprivredu Treša Radonjin.

“Grad Pančevo i Sekretarijat za poljoprivredu prate rad Ministarstva poljoprivrede, kao i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu i u saradnji sa njima činimo sve kako bismo olakšali rad našim poljoprivrednicima. Ono što mi radimo poljoprivrednicima jeste od značaja, a tiče se infrastrukture koja se nalazi u ataru našeg grada. Mi ćemo nastaviti sa kontinuiranim ulaganjima u mrežu atarskih puteva kao i do sada. Za ovu godinu smo planirali rehabilitaciju oko 7 km atarskih puteva na teritoriji grada Pančeva u saradnji sa udruženjima poljoprivrednika. U dogovoru sa poljoprivrednicima od ove godine počeli smo da radimo i otresišta u našem ataru, a očekujem da ćemo postaviti osnov za dalji kontinurani rad, jer se pokazala potreba ne samo poljoprivrednika, već i svih učesnika u saobraćaju i njihove bezbednosti”, istakao je gradonačelnik Aleksandar Stevanović.