Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, posetila je danas sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem Pančevo i s načelnikom i predsednicima lokalnih samouprava Južnobanatskog okruga razgovarala o infrastrukturnim projektima, razvoju ženskog sporta, ali i drugim temama iz resora Ministarstva – razvoju komunalne infrastrukture i ozakonjenju objekata.

Mihajlovićeva je istakla da će samo u putnu infrastrukturu ovog okruga biti uloženo 1,5 milijardi dinara u 2019. godini, uz 500 miliona za redovno održavanje putne mreže, a da je u prethodne tri godine uloženo 2,5 milijardi.

– Glavna tema današnjeg sastanka bili su putna i železnička infrastruktura i projekti koje ćemo realizovati u 2019. i 2020. godini. Razgovarali smo o svemu onome što je važno za osam lokalnih samouprava. Tako ćemo u Pančevu raditi Jabučki put i nadvožnjak, u Vršcu obilaznicu, ali i puteve u svim ostalim opštinama – rekla je ona.

Mihajlovićeva je istakla da je puno posla pred „Putevima Srbije“, železničkim preduzećima i lokalnim samoupravama, te da je jedino zajedničkim radom moguća realizacija velikih projekata.

– Nema govora o daljem razvoju bez ulaganja u infrastrukturu. Ona je baza svega, uslov razvoja i budućnosti Srbije. Pored toga, razgovarali smo i o ženskom sportu, da ohrabrimo devojčice i žene da se bave sportom. Sa zadovoljstvom mogu da najavim da će Srbija biti domaćin Evropskog prvenstva za košarkašice i da zajedno radimo na organizaciji tog takmičenja – izjavila je ona.

Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta, rekao je da se danas razgovaralo o projektima koji su u toku, ali i onima koje će tek zajednički realizovati.

– Obilascima po Srbiji pokazujemo da smo spremni da na terenu razgovaramo o aktuelnim problemima, da ih detektujemo i rešavamo. Ono što obećamo, to i ispunimo. Zajedništvo i timski duh su ono što nas krasi. Pančevo je grad koji procentualno najviše ulaže u sport. Danas smo posetili i Osnovnu školu „Sveti Sava“, uručili sportsku opremu i sa mladim košarkašicama Tamiša razgovarali o tome kako da motivišemo i ostale devojčice da se bave sportom – rekao je on.

Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva, zahvalio je potpredsednici Mihajlović i ministru Udovičiću na pomoći i podršci i rekao da je danas održan sastanak na kom je dogovorena dalja saradnja na infrastrukturnim projektima.

– Upoznali smo goste sa projektima koje realizujemo, ali i planovima za dalje, pokazali smo kakvo Pančevo želimo u budućnosti, a to je savremeni industrijski, infrastrukturni i komunikacioni centar – rekao je Pavlov.

Danijela Lončar, načelnica Južnobanatskog okruga, rekla je da ovaj okrug danas ima privilegiju, čast i odgovornost da razgovara sa dvoje ministara o svemu važnom za osam lokalnih samouprava ovog kraja.

– Razgovarali smo sa ljudima koji nude rešenja i koji umeju da rešavaju probleme. Hvala na posvećenom radu i podršci i posebno hvala potpredsednici Vlade što je prepoznala upravne okruge u Srbiji kao relevantne partnere na stvaranju ozbiljne i stabilne države – rekla je Danijela Lončar.

Načelnica okruga poklonila je potpredsednici Mihajlović u ime Sigurne kuće Pančevo poklon žena žrtava nasilja u znak zahvalnosti za podršku koju im pruža. Potpredsednica Vlade darivala je gradonačelnika Pančeva i načelnicu okruga poklonima koje su izradile žene sa sela, u okviru inicijative “Uposlimo hiljadu žena u ruralnim područjima”.

Tekst i foto: https://www.mgsi.gov.rs/cir