U OŠ “Mika Antić” Pančevo danas, 27. maja 2019. godine, otvorene su “Male Olimpijske igre” međuokružno takmičenje namenjeno najmlađim učenicima od 1. do 3. razreda osnovnih škola. Savez za školski sport Pančevo je i ove školske godine domaćin okružnog i međuokružnog takmičenja.

Okružno takmičenje je bilo održano u četvrtak, 16. maja 2019. godine u OŠ “Dositej Obradović” u Omoljici, u kojem je učestvovao veliki broj dece iz Južno Banatskog okruga.

Ekipe OŠ “Mika Antić” iz Pančeva i OŠ “Dositej Obradović” iz Omoljice su osvojile prva mesta i time stekli pravo učešća za međuokružno prvenstvo i priliku da ostvare plasman na republičko takmičenje.

Gradonačelnik Saša Pavlov je svečano otvorio međuokružno takmičenje “Male Olimpijske igre” u OŠ “Mika Antić” Pančevo, uz prisustvo predstavnika Saveza za školski sport Pančevo, predstavnika Sportskog saveza Pančevo i direktorke OŠ “Mika Antić” Pančevo i tom prilikom izjavio:

– Bavljenje sportom i fizičkom aktivnošću je vrlo važno u svakom životnom dobu, jer prvenstveno povoljno utiče na pravilan rast i razvoj svakog od vas, uči pravim vrednostima i doprinosi druženju i učenju timskom radu. Neophodno je da deca steknu pored znanja i fizičko vaspitanje, kako bi razvili zdrave navike i stil života, ali i sve one vrednosti koje se kroz bavljenje sportom mogu steći poput razumevanja, tolerancije i drugarstva.