Na projektu prekogranične saradnje „Energetska efikasnost – preduslov za bolju životnu sredinu“, od 29. do 30. jula 2019. godine, održan je međunarodni događaj pod nazivom „Zeleni sport“.

Deca iz grada Rešice u Rumuniji, ugostila su članove TRIATLON KLUBA “TAMIŠ” i PLIVAČKOG KLUBA “DINAMO”. U dvodnevnom druženju, deca su posetila Zoološki vrt, bioskop i učestvovala u takmičenju.

Takmičile su se dve ekipe (mešovite grupe dečaka i devojčica), svaka sastavljena od 30 takmičara (plivanje, trčanje i biciklizam). Takmičenje su započeli plivači, koji su prilikom isplivanih dužina štafetu predali trkačima. Trkači su štafetu odneli do obližnjeg sportskog centra, istrčavši simbolično 1 km, gde su ih sačekali biciklisti, koji su završili takmičenje vožnjom jednog kruga oko stadiona.

Važno je bilo samo učestvovati u takmičenju, jer su na kraju svi bili pobednici i medalja je zasijala oko vrata svakog učesnika.

U okviru pomenute projektne aktivnosti u Pančevu je u junu mesecu održano rukometno takmičenje u Hali sportova.

Hala sportova je energetski sanirana na ovom projektu, finansiranom od strane Evropske Unije kroz Program Interreg IPA prekogranične saradnje Rumunija – Srbija.