У Панчеву је јуче, 9. маја 2019. године, одржан „Марш Бесмртног пука“. Учесници су прошетали од Градског стадиона „Динамо“ улицама „Војводе Радомира Путника“ и „Војводе Живојина Мишића“ до Градског парка, где су положили венце на споменик борцима из ратова деведесетих година прошлог века.

Поједини учесници „Бесмртног пука“ носили су слике чланова својих породица и предака погинулих током Другого светског рата и ратова деведесетих година прошлог века.

Координатор „Бесмртног пука“ у Панчеву Роберт Ресановић рекао је да је Панчево корачало кораком предака и победника и да је врло важно да млађе генерације научимо ономе што се некада дешавало.

Манфестација је одржана уз подршку локалне самоуправе, уз учешће градоначелника Саше Павлова, који је заједно са народном посланицом Сандром Божић и покрајинским послаником Александром Левнајићем положио венац на споменик у Градском парку.

Том приликом, градоначелник Саша Павлов, честитао је Дан победе над највећим злом у историји човечанства – фашизмом:

– Ова победа означила је и изградњу модерне европске заједнице која је наша прошлост, наша садашњост, а ја се искрено надам и наша будућност. Данашња манифестација је знак нашег историјског пријатељства са Русијом која је имала велике жртве као и наша држава у ратовима ослобођења. Ми данас не славимо, не обележавамо и не сећамо се само жртава у Другом светском рату, него и Првог светског рата и свега онога што се у нашим државама десило деведесетих година. Моја велика почаст породицама погинулих – истакао је Павлов.

 

Фото: А. Стојковић