Na osnovu člana 5. Odluke o uplati doprinosa za penzijsko, invalidsko i zdravstveno osiguranje licima koje su stekle status lica koja samostalno obavljaju umetničku ili drugu delatnost u oblasti kulture, Gradonačelnik grada Pančeva raspisuje JAVNI POZIV licima koja su stekla status lica koja samostalno obavljaju umetničku ili drugu delatnost u oblasti kulture, radi ostvarivanja prava na uplatu doprinosa za penzijsko, invalidsko i zdravstveno osiguranje za 2021. godinu.

Tim povodom Marija Jević, članica Gradskog veća grada Pančeva zadužena za kulturu i omladinu, najavila je pomenuti Javni poziv i pozvala građane da konkurišu:

– Grad Pančevo raspisuje Javni poziv za samostalne umetnike i sve one koji se bave kulturom, a nisu stalno zaposleni, za penzijsko, invalidsko i zdravstveno osiguranje. Javni poziv počinje od 15. do 31. decembra i svi oni koji su zainteresovani mogu da podnesu svoje prijave na Uslužnom centru Gradske uprave svakog dana. U okviru Javnog poziva se nalazi sva potrebna dokumentacija, uslovi, formulari koji treba da se pribave kako bi učestvovali na ovom konkursu. Uslove samostalni umetnici i radnici koji se bave nekim kulturnim delatnostima mogu pogledati u Javnom pozivu, ali neki od uslova su da su građani grada Pančeva, da imaju status samostalnog umetnika i mi svake godine imamo priličan broj umetnika koji se prijavljuje, tako da novčana sredstva planiramo u odnosu na broj lica koja konkurišu ovim pozivom. Pančevo je jedan od retkih gradova koji raspisuju ovakvu vrstu Javnih poziva za umetnike i smatram da je to vrlo značajno za naš grad, za naše umetnike, jer svi oni koji nisu stalno zaposleni imaju mogućnost da im redovno teče penzijsko, invalidsko i zdravstveno osiguranje, što se slažemo svi da je od velikog značaja za sva lica koja samostalno obavljaju umetničku ili drugu delatnost u oblasti kulture.