КУЛТУРА НА ПОКЛОН је програм намењен младима, а заснива се на идеји да Град Панчево сваком младом суграђанину/ки, када напуни 18 година, додељује поклон у виду ваучера у вредности од 3.000,00 динара, које „слављеници“ могу да искористе за одлазак на културне садржаје које организују установе културе у Панчеву и насељеним местима на његовој територији. „Кредит“ ваучера ће моћи да се троши на посету гостујућим представама, концертима, музичким, позоришним, филмским и другим фестивалима, изложбама, програмима у области књижевности, за чланство у Градској библиотеци Панчево, као и за друге културне програме које организују Културни центар Панчева, Дом омладине Панчево, Народни музеј Панчева и друге установе културе чији је оснивач Град Панчево.

На овај начин, Град Панчево жели да афирмише праве вредности у култури, подстакне младе људе да суделују у културном животу наше локалне заједнице и омогући им да се упознају са културном понудом града у ком живе и одрастају.

У програму могу да учествују сви млади који живе у Панчеву или насељеним местима на његовој територији, који у 2018. години пуне 18 година. У року од месец дана након 18. рођендана, слављеник/ца може да се пријави за учешће у програму КУЛТУРА НА ПОКЛОН и преузме свој ваучер у Канцеларији за младе (у Градској управи града Панчева). Ваучер ће важити годину дана од дана преузимања. За све детаљније информације доступни су телефони 013/308-795 и 013/308-906, као и мејл kulturanapoklon@pancevo.rs.

Програм реализују Град Панчево и Канцеларија за младе, у сарадњи са установама културе града Панчева.