П и потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић и градоначелник Панчева Саша Павлов уручили су у понедељак, 08. фебруара 2016. године, кључеве социјалних станова за издавање за седам породица у новоизграђеној згради у Улици Максима Горког.

Догађају су присуствовали и чланица Градског већа задужена за подручје рада, запошљавања и социјалне политике Сузана Јовановић, директор ЈП „Градска стамбена агеција“ Панчево Александар Бркић и председница Комисије за давање у закуп градских станова Зденка Јокић.

Након потписивања уговора 29. јануара и доделе кључева 8. фебруара, седам корисника са породицама уселиће се у станове за издавање, а корисници су одабрани по Конкурсу на основу Одлуке о давању у закуп станова на одређено време, на период од пет година.

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић истакла је да је за изградњу социјалних станова у Панчеву локална самоуправа, осим инфраструктурно опремљеног земљишта обезбедила 17 милиона динара, а да је из републичког буџета дато још 11 милиона динара. Она је истакла да су социјални станови, који имају између 30 и 60 квадрата, урађени по свим европским стандардима, укључујући стандарде енергетске ефикасности и да су једнаког квалитета као и станови који се купују на тржишту.

Влада је направила ред у области социјалног становања, сви станови се додељују по јасним критеријумима и без било какве протекције. Водимо рачуна о свим осетљивим групама и међу станарима у Панчеву су и особе са инвалидитетом, рекла је Михајловић и додала да је у овом тренутку у Србији изграђено или се гради укупно 134 стана, који се додељују грађанима који не могу да реше стамбено питање без помоћи државе.

Градоначелник Саша Павлов изјавио је:

Честитам свим мојим суграђанима који су данас добили станове, који ће знатно да им побољшају услове становања, а ми смо ту да развијамо и даље овакве програме. За један смо потписали уговор крајем прошле године, тај објекат је у изградњи у Чумићевој улици. Ја се искрено надам да ћемо већ негде крајем ове и следеће године, најдаље почетком 2017. године, поново имати прилику да угостимо потпредседницу и да поделимо неким новим суграђанима кључеве за становање.

Након доделе кључева корисницима, министарка је посетила сигурну кућу у Панчеву и поручила да је важно да друштво помогне женама да када напусте ту институцију да се економски осамостале.