Град Панчево и Комитет за безбедност саобраћаја заједно са Управом полиције Панчево раде на реализације изузетно озбиљних послова на територији града у циљу свеопште безбедности.

„Опрема која је обезбеђена кроз средства Комитета за безбедност саобраћаја за нашу Управу полиције је само један од многобројних видова сарадње. Полицији на терену је потреба опрема, како би могли несметано да контролишу безбедност саобраћаја и на тај начин и подижу безбедност свих нас на виши ниво. Обезбедивши оно што им је потребно показујемо и доказујемо континурану и добру сарадња између Града и ПУ Панчево. Раније обезбеђени, алко и дрога тестови, показали су се као веома корисни, јер је примећено доста учесника у саобраћју под дејством психоактивних супстанци, који угрожавају не само личну, него безбедност свих учесника у саобраћају. Наредне године, наравно настављамо сарадњу и обезбедићемо све оно што ПУ Панчево буде потребно, јер само заједничким деловањем можемо да учинимо велику ствар, а то је да повећавамо безбедност у нашем граду“ рекао је Александар Стевановић, градоначелник Панчева при предаји опреме.

Овом приликом обезбеђени су алко тестови, батеријске лампе и фото апарат.

„Захвалио бих се граду Панчеву на опреми, јер ће нам значити за још боље обављање посла у контроли саобраћаја у циљу повећања безбедности учесника у саобраћају што је наравно и приоритет. Морам да напоменем да ово није први пут, већ постоји континуирана сарадња са Градом коју ћемо наставити и током наредних година“ истакао је Дарко Трајковић, официр одељења Саобраћајне полиције ПУ Панчево.