Projekti/programi od javnog interesa za lokalnu zajednicu iz oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja realizuju se kroz Mere propisane Programom podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za grad Pančevo za 2022. godinu.

Vladislava Maksimović, članica Gradskog veća grada Pančeva zadužena za poljoprivredu, selo i ruralni razvoj, rekla je da je grad Pančevo izdvojio i ove godine četiri miliona dinara za javni poziv za udruženja iz oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja:

– Ove godine konkurs će trajati, odnosno javni poziv, 10 radnih dana. Od dokumentacije, neophodne da konkurišu, potrebno je da su registrovani u APR-u u skladu sa Zakonom o udruženjima, odnosno da im se sedište nalazi na teritoriji grada Pančeva. Zatim da su, ukoliko su kod nas prethodne godine konkurisali, opravdali sva budžetska sredstva i ono što je najvažnije, jeste da sa ovim programom, odnosno projektom, koji će biti finansiran ili sufinansiran, nisu dobili sredstva od strane nekog drugog fonda. To su udruženja građanja, udruženja poljoprivrednika, lovačka udruženja, udruženja golubara, sve ono što je registrovano kao udruženje građana ili iz oblasti poljoprivrede i šumarstva. Konkurs je oglašen danas. Trajaće deset kalendarskih dana i na sajtu Gradske uprave grada Pančeva, u delu javni pozivi/konkursi, takođe i u delu poljoprivreda, nalazi se neophodna dokumentacija. Kolege iz Sekretarijata za poljoprivredu, selo i ruralni razvoj stoje na raspolaganju ukoliko imaju neke nedoumice i sa kojom dokumentacijom treba da konkurišu, na šta sve mogu da konkurišu, tu smo za svaki vid saradnje. U Uslužnom centru treba da predaju zatvorenu kovertu. Nakon tih deset dana komisija, koja je formirana, rangiraće svaki projekat i očekujemo veliki broj prijava. Prethodne godina 34 udruženja je konkurisalo i ostvarilo pravo. Ono što je važno i uglavnom svi pitaju, koliki iznos mogu da očekuju, maksimalni iznos po jednoj prijavi je do 250 hiljade dinara.

Više informacija možete pogledati na sledećem linku: http://www.pancevo.rs/konkursi-i-javni-pozivi/javni-poziv-za-su-finansiranje-projekata-programa-iz-oblasti-poljoprivrede-i-ruralnog-razvoja-za-grad-pancevo-za-2022-godinu