Пројекти/програми од јавног интереса за локалну заједницу из области пољопривреде и руралног развоја реализују се кроз Мере прописане Програмом подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја за град Панчево за 2022. годину.

Владислава Максимовић, чланица Градског већа града Панчева задужена за пољопривреду, село и рурални развој, рекла је да је град Панчево издвојио и ове године четири милиона динара за јавни позив за удружења из области пољопривреде и руралног развоја:

– Ове године конкурс ће трајати, односно јавни позив, 10 радних дана. Од документације, неопходне да конкуришу, потребно је да су регистровани у АПР-у у складу са Законом о удружењима, односно да им се седиште налази на територији града Панчева. Затим да су, уколико су код нас претходне године конкурисали, оправдали сва буџетска средства и оно што је најважније, јесте да са овим програмом, односно пројектом, који ће бити финансиран или суфинансиран, нису добили средства од стране неког другог фонда. То су удружења грађања, удружења пољопривредника, ловачка удружења, удружења голубара, све оно што је регистровано као удружење грађана или из области пољопривреде и шумарства. Конкурс је оглашен данас. Трајаће десет календарских дана и на сајту Градске управе града Панчева, у делу јавни позиви/конкурси, такође и у делу пољопривреда, налази се неопходна документација. Колеге из Секретаријата за пољопривреду, село и рурални развој стоје на располагању уколико имају неке недоумице и са којом документацијом треба да конкуришу, на шта све могу да конкуришу, ту смо за сваки вид сарадње. У Услужном центру треба да предају затворену коверту. Након тих десет дана комисија, која је формирана, рангираће сваки пројекат и очекујемо велики број пријава. Претходне година 34 удружења је конкурисало и остварило право. Оно што је важно и углавном сви питају, колики износ могу да очекују, максимални износ по једној пријави је до 250 хиљаде динара.

Више информација можете погледати на следећем линку: http://www.pancevo.rs/konkursi-i-javni-pozivi/javni-poziv-za-su-finansiranje-projekata-programa-iz-oblasti-poljoprivrede-i-ruralnog-razvoja-za-grad-pancevo-za-2022-godinu