На основу члана  3. став 3. Одлуке о праву на накнаду дела трошкова боравка деце у предшколској установи чији је оснивач друго правно или физичко лице на територији града Панчева („Службени лист града Панчева“ бр.11/18)  и чл. 66. и 98. став 4. Статута града Панчева („Службени лист града Панчева“ бр. 25/15-пречишћен текст, 12/16, 8/19,16/19 и 2/21) Градска управа града Панчева расписује следећи

ЈАВНИ ПОЗИВ

за подношење захтева за оствaривање права на накнаду дела трошкова боравка деце у предшколској установи  чији је оснивач друго правно или физичко лице на територији града Панчева за период од 01.09.2022. до 31.08.2023. године

 

Градска управа града Панчава поводом реализације Одлуке о праву на накнаду дела трошкова боравка деце у предшколској установи  чији је оснивач друго правно или физичко лице на територији града Панчева, обавештава грађане чија деца се налазе на листи чекања за упис у Предшколску установу „Дечја радост“ Панчево или на листи чекања за упис у вртић у једну од основних школа које обављају делатност предшколског васпитања и образовања на територији града Панчева, о следећем:

Предшколска установа ПУ „Кефалица“ Панчево доставила је следеће податке о структури капацитета за упис деце уз субвенцију Града:

  • јаслена група 24
  • обданишна група 18.

У складу са обезбеђеним средствима у буџету града Панчева, достављеним потврдама и информацијама о слободним капацитетима ПУ „Кефалица“ Градска управа ће издавати ограничен број потврда о оствареном праву, и то за највише 42 деце.

Услови  остваривања права

Право на накнаду дела трошкова боравка деце у предшколској установи чији је оснивач друго правно или физичко лице на територији града Панчева може да оствари родитељ, старатељ, усвојитељ или хранитељ под условом:

  • да је држављанин Републике Србије који има пребивалиште на територији града Панчева, страни држављанин са боравиштем на територији града Панчева или избегло, односно интерно расељено лице са боравиштем на територији града Панчева;
  • да је поднео захтев за упис детета у Предшколску установу „Дечја радост“ Панчево или у једну од основних школа које обављају делатност предшколског васпитања и образовања на територији града Панчева , али да због недовољног капацитета дете није могло да се упише;
  • да приватна предшколска установа према расположивим капацитетима може уписати дете.

Право на накнаду дела трошкова боравка деце у предшколској установи чији је оснивач друго правно или физичко лице на територији града Панчева оствариће дете са коначне листе чекања по завршеном упису у Предшколску установу „Дечја радост“ Панчево или у једну од основних школа које обављају делатност предшколског васпитања и образовања на територији града Панчева, према броју и датуму подношења захтева на писарници Услужног центра Градске управе града Панчева.

У број деце из претходног става урачунавају се и деца која су већ уписана у приватну предшколску установу у складу са тада важећом одлуком града Панчева о накнади дела трошкова.

Докази

Захтев за остваривање права (можете преузети ОВДЕ) подноси се на писарници Услужног центра Градске управе града Панчева, на јединственом обрасцу који се преузима на званичној интернет презентацији града  Панчева www.pancevo.rs  или у Услужном центру Градске управе града Панчева, Трг Краља Петра I бр. 2-4.

Захтев за остваривање права можете преузети ОВДЕ.

Уз захтев се прилаже:

  • потврда Предшколске установе „Дечја радост“ Панчево или једне од основних школа које обављају делатност предшколског васпитања и образовања на територији града Панчева, да је дете  на  листи чекања и да није  уписано због недовољних капацитета ове установе
  • потврда приватне предшколске установе да се дете може уписати у конкретну васпитну групу ове установе према њеним расположивим капацитетима
  • фотокопија личне карте (извод из читача) или фотокопија пасоша са доказом о боравишту за страног држављанина или избегличке  легитимације, односно  легитимације расељеног лица са потврдом боравишта
  • извод из матичне књиге рођених за дете
  • решење надлежног центра за социјални рад о статусу старатеља, усвојитеља или хранитеља.

Напомена:

Захтев за остваривање права у школскоj 2022/2023. години се не подноси за дете које је већ уписано у приватну предшколску установу у складу са Одлуком.

Рок

Родитељи чија су деца на листи чекања у ПУ „Дечја радост“ Панчево са потврдом о тој чињеници, издатој од наведене установе, као и са потврдом ПУ „Кефалица“ Панчево могу, почев од 01.07.2022. године, подносити захтев за остваривање права са другом потребном документацијом у Градском услужном центру, на шалтеру број 9, а до попуњавања капацитета, односно за највише 42 деце.

Право на накнаду дела трошкова боравка деце у предшколској установи чији је оснивач друго правно или физичко лице на територији града Панчева  у форми потврде, утврђује Секретаријат за јавне службе и социјална питања Градске управе града Панчева и признаје се почев од 1. септембра текуће године, односно од дана почетка коришћења услуга до 31. августа наредне године, осим за децу која су већ уписана у приватну предшколску установу у складу са Одлуком.

Додатне информације

Све додатне информације могу се добити путем телефона: 013/308-753 или у Секретаријату за јавне службе и социјална питања Градске управе града Панчева, Трг Краља Петра I бр. 2-4,  II  спрат, канцеларија 201.