U ponedeljak 27. juna 2016. godine u holu Gradske uprave Grada Pančeva otvorena je izložba likovno-ekoloških radova nastalih tokom prvog dela manifestacije “Dan Dunava”, 15. juna 2016. godine.

Prisutnima se ovom prilikom obratila članica Gradskog veća zadužena za zaštitu životne sredine i održivi razvoj Katarina Banjai i zahvalila se svima koji su učestvovali u „Danu Dunava“ i u čišćenju reke Tamiš.

Manifestaciju „Dan Dunava“ upotpunila je likovno-ekološka radionica i danas možemo da vidimo te predivne radove koji su nastali toga dana, rekla je Katarina Banjai.

Svoju poruku o značaju očuvanja reka, kroz likovno stvaralaštvo, pokazalo je više od osamdeset učesnika. U radionici, koju je organizovao ULU “Svetionik”, učestvovala su deca iz Predškolske ustanove “Dečja radost”, polaznici likovnih sekcija, članovi likovnih i drugih nevladinih i građanskih udruženja, slikari, penzioneri.

Izloženi su, takođe, radovi Udruženja “Prepoznaj u sebi”, dečijeg ateljea “Mali genije”, članovi likovne sekcije Kluba za stara i odrasla lica Gerontološkog centra Pančevo, Udruženje obolelih od multipleks skleroze i Udruženje “Na pola puta”.

Oni su kroz likovno umeće pokazali koliko je značajno da se čuva reka, naš Tamiš, i ja im se još jednom zahvaljujem, i njima i svim učesnicima manifestacije, rekla je članica Gradskog veća.

Katarina Banjai i koordinator manifestacije Milorad Timčenko učesnicima su dodelili plakete za doprinos u realizaciji “Dana Dunava”, od ove godine gradske manifestacije, čiji je pokrovitelj Grad Pančevo, koji u njenom obeležavanju učestvuje deseti put – ovog puta pod sloganom “Aktivni za reke”.