У понедељак 27. јуна 2016. године у холу Градске управе Града Панчева отворена је изложба ликовно-еколошких радова насталих током првог дела манифестације “Дан Дунава”, 15. јуна 2016. године.

Присутнима се овом приликом обратила чланица Градског већа задужена за заштиту животне средине и одрживи развој Катарина Бањаи и захвалила се свима који су учествовали у „Дану Дунава“ и у чишћењу реке Тамиш.

Манифестацију „Дан Дунава“ употпунила је ликовно-еколошка радионица и данас можемо да видимо те предивне радове који су настали тога дана, рекла је Катарина Бањаи.

Своју поруку о значају очувања река, кроз ликовно стваралаштво, показало је више од осамдесет учесника. У радионици, коју је организовао УЛУ “Светионик”, учествовала су деца из Предшколске установе “Дечја радост”, полазници ликовних секција, чланови ликовних и других невладиних и грађанских удружења, сликари, пензионери.

Изложени су, такође, радови Удружења “Препознај у себи”, дечијег атељеа “Мали геније”, чланови ликовне секције Клуба за стара и одрасла лица Геронтолошког центра Панчево, Удружење оболелих од мултиплекс склерозе и Удружење “На пола пута”.

Они су кроз ликовно умеће показали колико је значајно да се чува река, наш Тамиш, и ја им се још једном захваљујем, и њима и свим учесницима манифестације, рекла је чланица Градског већа.

Катарина Бањаи и координатор манифестације Милорад Тимченко учесницима су доделили плакете за допринос у реализацији “Дана Дунава”, од ове године градске манифестације, чији је покровитељ Град Панчево, који у њеном обележавању учествује десети пут – овог пута под слоганом “Активни за реке”.