У уторак, 16. августа 2016. године, у сали на IX спрату, одржана је конференција поводом започињања пројекта „Едукуј се, запосли се!”, на којој су се обратили градски менаџер града Панчева Александар Фаркаш, Бранислав Милосав из Регионалног центра за друштвено-економски развој Банат и Светлана Главашки из Регионалног едукативног центра Банат.

Пројекат „Едукуј се, запосли се!” реализује Регионални едукативни центар Банат (РЕЦ Банат), уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије.

Пројекат је одобрен у оквиру „Јавног конкурса за програме и пројекте подршке младима у запошљавању“, а реализује се у партнерству са Градом Панчевом, Регионалним центром за друштвено-економски развој – Банат и Доо за вођење пословних књига Beba company Панчево.

Градски менаџер Александар Фаркаш истакао је да Град подржава овакве иницијативе и том приликом рекао:

Када се појави било каква иницијатива, попут субвенција за запошљавање или у овом случају оваквог пројекта, нама је велико задовољство да можемо да се укључимо и надам се да ћемо открити неке нове младе људе са иновативним идејама, које ће на крају бити награђене.

Основни циљ пројекта је допринос смањењу дугорочне незапослености и повећању запошљивости младих незапослених лица и развој Града Панчева и Јужнобанатског региона.

Предвиђено је да 30 младих незапослених лица, са евиденције Националне службе за запошљавање, похађа обуку из области предузетништва која ће им омогућити да „истраже свој бизнис“ и стекну основна знања за отпочињање пословања. У наредном кораку, након елиминационог такмичења, одлуком Комисије, 10 најбољих учесника са 10 најперспективнијих пословних идеја имаће прилику да настави обуку и да наредна два месеца, уз континуирану подршку ментора, детаљно развију своје пословне идеје, којe на крају процеса треба да покажу тржишну одрживост.

Као резултат напредне обуке, учесници ће имати комплетно припремљене и до детаља развијене пословне планове, а за три најбоље пословне идеје обезбеђена је финансијска подршка у појединачном износу од 240.000,00 динара.

Бранислав Милосав из Регионалног центра за друштвено-економски развој Банат истакао је да је намера да се подстакне предузетнички дух и развије и промовише предузетништво:

Значај пројекта је утолико већи да то неће бити само три нова радна места, него, надамо се, три успешне предузетничке приче са потенцијалом и генерисање новог запошљавања.

Светлана Главашки позвала је сва млада лица која размишљају о покретању сопственог бизниса да се пријаве и том приликом истакла:

Они ће са стручним лицима, лицима из праксе, проћи одличну обуку и менторинг и моћи ће да поставе сва питања за која нису знали коме да се обрате и на крају да заједно са нама процене да ли улазити у предузетничке воде или не, а уз све то постоје и вредне награде.

ministarstvo omladine i sportaЈавни позив за учешће у пројекту „Едукуј се, запосли се!“ за сва млада незапослена лица са територије града Панчева која се налазе на евиденцији Националне службе за запошљавање отворен је до 15. септембра 2016. године и можете га погледати на овом ЛИНКУ.

Отворена је, такође, Фејсбук страница Едукуј се, запосли се!

konferencija projekat edukuj se zaposli se