У Панчеву се, по јубиларни 15. пут у петак 16. јуна и суботу 17. јуна 2017. године одржава Инернационални панчевачки карневал.
Добро дошли!

„Интернационални карневал Панчево“ је први међународни карневал у Србији, културно-туристичка атракција, мултидисциплинарни и мултикултурални догађај који се организује сваке године од 2004. године, а организатор манифестације је удружење „Пријатељи Панчева“. Интернационални карневал Панчево је добио статус Градске манифестације.

Панчево има традицију карневала који датира из 19. века. Ово је највећа улична манифестација у Србији са бесплатним програмом, бројним пратећим дешавањима и концертима на више локација у граду, у чијој реализацији учествују институције и грађани – све генерације и све социјалне категорије, породице, млади, деца, особе са посебним потребама, школе, установе, удружења уз велико ангажовање волонтера.

Град Панчево је од 2005. године приступио Федерацији европских карневалских градова (ФЕЦЦ) и Карневал се налази на карневалској мапи света, као значајна европска манифестација која је перјаница карневала у Србији, на основу којег је Панчево Европски карневалски град.

fb-cover-2017-2