Интернационални карневал у Панчеву је градска и међународна манифестација од великог значаја за Републику Србију која представља различите културе и карневалске традиције из целог света. Kао највећа улична манифестација и први међународни карневал у Србији (од 2003. године) одржава се у организацији удружења “Пријатељи Панчева“, под покровитељством Министарства трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије, Покрајинског секретаријата за привреду и туризам АП Војводине и Града Панчева.

Ова манифестација постала је туристичка атракција коју посети више од 100.000 посетилаца са око 2.000 учесника из многих земаља. Уцртала је Србију и Панчево на светску мапу карневала, а као члан Федерације Европских карневалских градова, Панчево је Европски карневалски град од 2004. године. Kао перјаница савременог међународног карневала у Србији, узор је многим карневалима у земљи и региону.

ИНТЕРНАЦИОНАЛНИ KАРНЕВАЛ у Панчеву ће се оржати 15. и 16. јуна 2018. године, на више локација у граду, са разноврсним програмом. Отварање карневалских свечаности традиционално започиње предајом кључева града градоначелника у руке Маестра карневала, што симболично означава да градом владају карневалисти из целог света, добро расположење и пријатељство. Kулминација догађаја је међународна карневалска поворка кроз центар Панчева, у суботу, 16. јуна са почетком у 20 часова.

Саопштење о измени режима саобраћаја и продуженом радном времену угоститељских објеката у време карневала:

Saopstenje za javnost

Програм можете погледати на овом линку:

PROGRAM Internacionalni Karneval Pancevo 2018