Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас 68 уговора представницима 41 локалне самоуправе, које су оствариле право по основу три конкурса Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство, у вредности 932, 5 милиона динара, од чега је Покрајинска влада издвојила 300 милиона динара. Уговоре је потписао градоначелник града Панчева, Саша Павлов.

Реч је о Конкурсу за суфинансирање уређења атарских путева и отресишта, Конкурсу за доделу подстицајних средстава за реализацију радова на уређењу каналске мреже у функцији одводњавања пољопривредног земљишта и Конкурсу за доделу подстицајних средстава за уклањање дивљих депонија с пољопривредног земљишта, односно привођење намени пољопривредног земљишта. Град Панчево конкурисао је и добио средства по прва два конкурса.

Председник Мировић подсетио је да је Покрајинска влада од 2016. године до данас у фокус ставила привредни и економски развој и једно од најважнијих питања, како је рекао, развој пољопривреде, док је Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарсто Вук Радојевић, изјавио да је један од најважнијих приоритета Покрајинске владе развој аграра.

Градоначелник града Панчева, Саша Павлов, истакао је значај подршке коју Панчево има од стране Покрајинске владе.

– Ми смо ове године добили близу 60 милиона по различитим конкурсима за област коју покрива Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство.

Данас смо добили негде око 19, 5 милиона динара по два конкурса јако битна за град Панчево, на које смо конкурисали, а то је пре свега за суфинансирање изградње атарских путева са отресиштима. То су тачно утврђени пројекти за које смо имали пројектну документацију са којом смо аплицирали, а то су атарски путеви у Катастарским Општинама Јабука и Глогоњ. По том конкурсу смо добили 11,3 милиона динара, а свеукупна пројектна вредност је негде око 30 милиона динара.

Други конкурс по коме редовно добијамо већ трећу годину новац, то је за ништа мање битно питање у вези са пољопривредом, а тиче се уређења каналске мреже, ради одводњавања пољопривредних земљишта од атмосферских вода. Ови послови се извршавају по пројекту јавно водопривредног предузећа „Воде Војводине“ и ту град Панчево учествује са 71 посто средстава ове године и то је негде око 30 милиона динара који су већ обезбеђени у буџету за 2018. годину. Недостајући део средстава, односно негде близу 8,3 милиона динара обезбеђено је кроз овај конкурс у вези са суфинансирањем.

Ми смо за ову годину изузетно задовољни, мада конкурси још увек нису затворени – објаснио је Павлов.