Градоначелник Панчева Саша Павлов потписао је у име Града у среду, 30. марта 2016. године, у Пословном центру НИС-а у Новом Саду, Споразум о сарадњи у оквиру корпоративног програма Нафтне индустрије Србије „Заједници заједно“.

Сем Панчева, Споразум са НИС-ом потписали су Нови Сад, Зрењанин, Ниш, Кикинда, Кањижа, Нови Бечеј, Житиште, Србобран и Чачак.

Присутнима се обратио генерални директор Нафтне индустрије Србије Кирил Кравченко, да би потом градоначелници и председници општина приступили потписивању.

O значају уговора са овом компанијом градоначелник Саша Павлов изјавио је:

Једна велика захвалност Нафтној индустрији Србије, која је увек показивала, не само кроз овај пројекат, велики степен друштвене одговорности и велико хвала што су и у овим тешким временима успели да задрже тај ниво новца који дају локалним самоуправама, што у случају Града Панчева износи 15 милиона динара. Ово је већ седма година сарадње Града Панчева са Нафтном индустријом Србије и мислим да смо међу првим градовима где је то и започело, што је и разумљиво, с обзиром на то да се највећи део производње налази у Панчеву, али захвалност не само због тога, већ и због великих инвестиционих улагања, која су променила стање екологије у граду, што је нама било најважније. Хвала им и за два пројекта, који ће се тек реализовати наредних година, ове и 2017. године, што је веома битно за даље побољшање еколошке ситуације у Панчеву, али и за проширење послова, јер све то има позитивне ефекте на буџет града Панчева, што кроз запошавање нових људи, што кроз већа издвајања за порез и остало.

Градоначелник је овом приликом разговарао са генералним директором НИС-а, о чему је рекао:

Управо сам сада разговарао са директором Кравченком, имаћемо врло брзо један састанак, на коме ћемо да дефинишемо и енергану, о чему је јавност упозната, а коју НИС већ известан период планира да ради. Гледаћемо да проширимо неке димезионисане капацитете, како бисмо можда успели да успоставимо систем даљинског грејања и у неким деловима града у којима су у овом тренутку доминантна индивидуална ложишта, ради побољшања квалитета услуга нашим суграђанима, на првом месту, и ради побољшања екололошке ситуације.

Генерални директор Нафтне индустрије Србије Кирил Кравченко поздравио је присутне и рекао да је количина средстава намењена градовима и општинама у оквиру програма за 2016. годину остала непромењена, истакао да градови и општине у НИС-у имају поузданог пријатеља и изразио задовољство због добре сарадње и изузетних резултата остварених претходне године у оквиру овог програма.

Цитираћу нашег великог писца, који је рекао “Ако можемо нешто да урадимо, да урадимо сада.” Ако одложимо за будућност, нећемо знати да ли ће за то бити прилике, а сада можемо урадити нешто што ће волети наша деца, што ће памтити пријатељи. Веома вам захваљујем на сарадњи и на доприносу нашем заједничком резултату, за сигуран допринос за Србију, зато што је Србија 100 посто циљ, број један, рекао је Кравченко.

Нафтна индустрија Србије од 2009. године у оквиру програма „Заједници заједно“ подржава пројекте који посредством система јавних конкурса доприносе развоју локалних заједница и унапређењу квалитета живота, захваљујући чему је у граду Панчеву реализовано 118 пројеката.

НИС је од 2009. године укупно уложио готово 800 милиона динара у више од 750 пројеката из области спорта, културе, заштите животне средине, науке и образовања, као и помоћи социјално угроженим групама, за шта ће ове године бити издвојено више од 110 милиона динара.