Gradska menadžerka Maja Vitman posetila je OŠ „Đura Jakšić“ i obišla radove na rekonstrukciji sportskog terena. Tom prilikom je izjavila:

– OŠ „Đura jakšić“ je jedna od najstarijih škola u gradu Pančevu i bila je gotovo pred zatvaranje u prethodnom periodu. Veliko nam je zadovoljstvo da su pozitivni efekti, privreda i investicije, ali i izgradnja velikog broja novih stambenih objekata u gradu Pančevu uticali na to da ova škola ima izuzetno veliki priliv nove dece, odnosno polaznika prvog razreda. Grad Pančevo je tokom ove godine završio prvu fazu radova u toku juna meseca koja se odnosila na pripremne radove, na izmeštanje gasne instalacije, kanalizacije i elektro instalacije koje su se nalazile ispod sportskog terena. Takođe je urađena i prva faza asfalta, pripremni sloj kako bi se stvorili uslovi da u drugoj fazi ove investicije, za sada se momentalno izvode radovi na završnom sloju asfalta, se stvori mogućnost za nesmetano korišćenje novog terena, odnosno deca će sada moći bezbedno da obavljaju fiskulturnu nastavu. Ovo dvorište je bilo u jednom devastiranom stanju i to je trajalo više od nekoliko decenija, jer nije bilo nekih konkretnih ulaganja. Sagledane potrebe i ujedno promovisanje privrede u našem gradu, razvojem školstva u ovom delu grada, u naselju Tesla, uslovilo je to da grad Pančevo sagleda sve potrebe i izradi tehničku dokumentaciju i celokupno ovo dvorište, u kome se nalazimo, rekonstruiše. U drugoj fazi radova radiće se izgradnja atmosferske kanalizacije u dvorištu, koja će se priključiti na uličnu atmosfersku kanalizaciju. Takođe će se uraditi metalne tribine, ograda oko samog terena za rukomet, uradiće se potrebno ozelenjavanje i na celokupnoj površini školskog dvorišta biće postavljene nove betonske ploče, stare ploče su uklonjene i biće omogućeno nesmetano odvijanje svih aktivnosti. Vrednost investicija u drugoj fazi je oko 12.300.000,00 dinara. Investicija je sufinansirana od strane Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i to u iznosu od 80 posto procenjene, odnosno ugovorene vrednosti radova. A što se tiče prve faze radova grad Pančevo je izdvojio sredstva u iznosu od 4.500.000,00 dinara.

Direktor OŠ „Đura Jakšić“ Rade Barjaktarović je izrazio veliko zadovoljstvo povodom radova koji su u toku na rekonstrukciji sportskog terena:

– Ovo će nam mnogo značiti. Učenici OŠ „Đura Jakšić“ će imati iste uslove kao i sva druga deca u ovom gradu. Imajući u vidu veliki broj talentovane dece, bilo je nemoguće na onakvom terenu baviti se sportom, pa smo koristili salu. Novi teren će nam neizmerno koristiti s obzirom na to da nam se poslednjih godina broj učenika povećava, tako da je u pravo vreme došlo do rekonstrukcije sportskog terena. Maksimalno ćemo iskoristiti teren i za nastavne i za vannastavne aktivnosti, a evo ja pozivam sve sportske kolektive da koriste teren u periodu večernjih sati kada se ne remeti kućni red okolnih zgrada.

Nastavnik fizičkog vaspitanja u OŠ „Đura Jakšić“ Nebojša Popovski, takođe je zadovoljan radovima na sportskom terenu:

– Svedoci smo krucijalnih i kapitalnih radova koji treba da obezbede deci kvalitetno bavljenje fizičkim vaspitanjem, kao i rekreacijom. Na ovim terenima će deca moći nesmetano i kvalitetno da se bave fudbalom, odbojkom, košarkom, malim fudbalom ili bilo kojim drugim sportom i da nema bojazni od povređivanja i biće zaista, iz priloženog, mnogo lepo.

Radovi na rekonstrukciji sportskog terena u OŠ „Đura Jakšić“ izvode se u dve faze i to:

  • prva faza radova koja je izvedena:
    IZVOĐENJE RADOVA NA REKONSTRUKCIJI INFRASTRUKTURE I TERENA

Radovi na rekonstrukciji infrastrukture i terena su izvedeni u toku juna meseca. Ukupna vrednost radova je 4.531.080,54,00 dinara sa porezom na dodatu vrednost. Radovi su finansirani od strane grada Pančeva. Urađeno je izmeštanje postojećeg gasovoda van sportskog terena jer je trasa postojećeg gasovoda pre izvođenja radova prolazila kroz stari teren. Takođe su izmeštene instalacije struje i kanalizacije koje su prolazile ispod postojećeg terena. Umesto ispucalog devastiranog betonskog terena urađen je novi sportski teren od asfalta dimenzija 43*24 metara (1032m2), sa uređenjem zelenih površina oko terena, obeležavanje terena i postavljanje golova za rukomet.

  • druga faza radova je u toku:
    IZVOĐENJE RADOVA NA REKONSTRUKCIJI OTVORENOG SPORTSKOG TERENA

Radovi na rekonstrukciji otvorenog sportskog terena su otpočeli 08.11.2019. godine. Ukupna vrednost radova je 12.304.887,47 dinara sa porezom na dodatu vrednost. Obim radova obuhvata izradu završnog sloja asfalta AB4 debljine sloja od 4cm na sportskom terenu površine 1056m2, izradu atmosferske kanalizacije u dvorištu škole sa povezivanjem na uličnu atmosfersku kanalizaciju, izradu metalnih tribina, i 610m2 rušenja postojeće betonske podloge i popločanja dvorišta škole betonskim pločama. Takođe su predviđeni radovi na izradi ograde iza rukometnih golova, postavljanju hidranta i uređenju bankina.

Radovi se finansiraju od strane Uprave za kapitalna ulaganja APV u iznosu od 9.830.352,00 dinara i od strane grada Pančeva u iznosu od 2.465.088,00 dinara.