Maja Vitman, gradska menadžerka, održala je prezentaciju projekta rekonstrukcije Bloka 072 u Pančevu „Američke zgrade“ i razgovarala sa građanima u prostorijama Mesne zajednice“ Centar“:

– Grad Pančevo sprovodi veoma bitne kapitalne investicije, a jedna od njih jeste i rekonstrukcija dvorišta „Američkih zgrada“. Ovakvi sastanci su od velikog značaja. Građani su sad već navikli da imaju direktnu interakciju, kako sa predstavnicima lokalne samouprave, tako i sa predstavnicima javno-komunalnog sektora. Što se tiče radova u dvorištu „Američkih zgrada“, mislim da je dosta nedoumica tu otklonjeno i dezinformacija koje su građani imali. Predstavili smo građanima celokupan projekat i verujem da su sada kompletno upućeni što se tiče radova koji će se izvoditi i koji su uveliko u toku. Puno nam znače informacije koje dobijamo sa terena. Moram da pohvalim rad Mesne zajednice „Centar“, jer se vidi da je pored dvorišta „Američkih zgrada“ na sastanku bilo još zainteresovanih građana koje su interesovale ostale investicije koje uporedo izvodimo na teritoriji Mesne zajednice „Centar“. Dobili smo sugestije i predloge koje ćemo sigurno implementirati u narednim projektima. Potrebno je da radimo timski, jer samo tako ćemo napraviti dobre rezultate na teritoriji našeg grada. U dvorištu „Američkih zgrada“ sa radovima smo krenuli 10. januara. Sada se radovi izvode na rekonstrukciji postojeće fekalne kanalizacije. U pitanju je prva faza radova. Nakon završetka radova u prvoj fazi, do samog prolaza, ulazimo u drugu fazu koja je prilično interesantna, jer taj deo obuhvata nešto širu konstrukciju, veći broj saobraćajnica i pešačkih staza i izgradnju i postavljanje novog dečjeg igrališta. U skladu s vremenskim uslovima izvodimo radove. Nešto će se ranije najavljivani rok za završetak radova malo produžiti, jer je u februaru bilo dosta padavina, a najavljuju se i u tokom marta. U svakom slučaju, radovi su u toku i biće uspešno privedeni kraju, u potpunosti prema projektu koji je predstavljen i građanima – izjavila je Maja Vitman, gradska menadžerka.

Osim gradske menadžerke Maje Vitman, sastanku u MZ „Centar“ prisustvovali su i Boban Đurđev, sekretar Sekretarijata za inspekcijske poslove grada Pančeva, Mišo Marković, direktor JKP „Higijena“, Danilo Bjelica, direktor JKP „Zelenilo“, Đurica Resanović, sekretar Sekretarijata za investicije grada Pančeva, Aleksandar Radulović, direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“ i Tigran Kiš, predsednik Skupštine grada Pančeva.