Mаја Витман, градска менаџерка, одржала је презентацију пројекта реконструкције Блока 072 у Панчеву „Америчке зграде“ и разговарала са грађанима у просторијама Месне заједнице“ Центар“:

– Град Панчевo спроводи веома битне капиталне инвестиције, а једна од њих јесте и реконструкција дворишта „Америчких зграда“. Овакви састанци су од великог значаја. Грађани су сад већ навикли да имају директну интеракцију, како са представницима локалне самоуправе, тако и са представницима јавно-комуналног сектора. Што се тиче радова у дворишту „Америчких зграда“, мислим да је доста недоумица ту отклоњено и дезинформација које су грађани имали. Представили смо грађанима целокупан пројекат и верујем да су сада комплетно упућени што се тиче радова који ће се изводити и који су увелико у току. Пуно нам значе информације које добијамо са терена. Морам да похвалим рад Месне заједнице „Центар“, јер се види да је поред дворишта „Америчких зграда“ на састанку било још заинтересованих грађана које су интересовале остале инвестиције које упоредо изводимо на територији Месне заједнице „Центар“. Добили смо сугестије и предлоге које ћемо сигурно имплементирати у наредним пројектима. Потребно је да радимо тимски, јер само тако ћемо направити добре резултате на територији нашег града. У дворишту „Америчких зграда“ са радовима смо кренули 10. јануара. Сада се радови изводе на реконструкцији постојеће фекалне канализације. У питању је прва фаза радова. Након завршетка радова у првој фази, до самог пролаза, улазимо у другу фазу која је прилично интересантна, јер тај део обухвата нешто ширу конструкцију, већи број саобраћајница и пешачких стаза и изградњу и постављање новог дечјег игралишта. У складу с временским условима изводимо радове. Нешто ће се раније најављивани рок за завршетак радова мало продужити, јер је у фебруару било доста падавина, а најављују се и у током марта. У сваком случају, радови су у току и биће успешно приведени крају, у потпуности према пројекту који је представљен и грађанима – изјавила је Маја Витман, градска менаџерка.

Осим градске менаџерке Маје Витман, састанку у МЗ „Центар“ присуствовали су и Бобан Ђурђев, секретар Секретаријата за инспекцијске послове града Панчева, Мишо Марковић, директор ЈKП „Хигијена“, Данило Бјелица, директор ЈКП „Зеленило“, Ђурица Ресановић, секретар Секретаријата за инвестиције града Панчева, Александар Радуловић, директор ЈKП „Водовод и канализација“ и Тигран Kиш, председник Скупштине града Панчева.