Александар Стевановић, градоначелник Панчева свечано je отворио манифестацију „Преображењски дани“. Месна заједница „Горњи град“, Удружење жена „Панчевке“, Туристичка организација града Панчева у сарадњи са Храмом Преображења Господњег у Панчеву, организује по 9. пут манифестацију „Преображењски дани“, под покровитељством града Панчева.

„Поносан сам што смо успели да ова градска манифестација постане традиционална, а наставићемо и у будућности да на овакав начин дочекујемо велики празник Преображење. Празник који прослављамо утемељен је не само међу становницима Горњег града, већ и свим нашим суграђанкама и суграђанима, али и многобројним гостима. У Панчеву и свим насељеним местима током године имамо више од 150 манифестација, оне су важне јер представљају богатство које нас сврстава на посебно место на туристистичкој мапи Србије. То показује да је град Панчево, град културе и да је богат културно-уметничким манифестацијама, које привлаче посетиоце“, рекао је Стевановић приликом отварања манифестације.

Градоначелник је искористио прилику и да честита свима који су учетвовали у организацији „Преображењских дана“ годинама у назад, свима који су се трудили да се она 9 година за редом одржи и постане једна од најлепших градских манифестација.

Културно-уметнички програм за све генерације, трајаће до 19. августа када се и слави Преображење Господње, један од најважнијих црквених празника. Света литургија у Храму Преображења Господњег у Панчеву служиће се у 9 сати и 30 минута, а у 18 сати планирано је вечерње Богослужење и резање славског колача.