Александар Стевановић, градоначелник Панчева, заједно је са Маријом Јевић, чланицом Градског већа града Панчева задуженом за културу и омладину, угостио у Градској кући први извођачки ансамбл КУД-а “Станко Пауновић” НИС-РНП Панчево на челу са кореографом Дејаном Трифуновићем. КУД “Станко Пауновић” НИС-РНП Панчево је освојио прво место на престижном фестивалу фолклора “Национало такмичење фолклорних ансамбала Belgrade Award 2021.” одржаног 09. октобра 2021. године на сцени Коларчеве задужбине у Београду.

Градоначелник је честитао на великом успеху и изразио задовољство поводом очувања традиције и културе, посебно националног идентитета на овај начин. Такође, ово је била прилика да се чују потребе и услови у којима функционише културно-уметничко друштво.

У такмичарском делу програма учествовало је 14 ансамбала и Културно-уметничко друштво “Станко Пауновић” НИС-РНП Панчево извело је кореографију под називом “Оро се вије крај манастира” у којој су приказане народне игре и песме из босилеградског Крајишта у музичком аранжману Сорина Бољанца и кореографији Дејана Трифуновића. Представљање Пауновића оцењено је највишим оценама, што је било довољно за освајање првог места и специјалне награде за најбоље извођење кореографије.