Gradonačelnik Aleksandar Stevanović i Tatjana Božić, članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje grada Pančeva, posetili su OŠ “Miroslav Antić” u Pančevu povodom početka školske godine i upisa đaka prvaka u ponedeljak, 31. avgusta 2020. godine.

Tom prilikom gradonačelnik Aleksandar Stevanović je pozdravio učitelje, roditelje, bake i deke, kao i đake prvake i poželeo im srećan polazak u školu:

– Jedna od prvih obaveza kao gradonačelnika Pančeva jeste doček naših đaka prvaka u OŠ “Miroslav Antić”. Ovom prilikom želim da ih pozdravim i da poželim uspešan početak školovanja svim prvacima, ali i ostalim đacima koji će od sutra krenuti da pohađaju nastavu. U 20 škola na teritoriji grada Pančeva krenuće 1.151 prvak. Grad Pančevo je pripremio sve u skladu sa svim preporukama koje smo dobili od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, ali i Ministarstva zdravlja Republike Srbije, da sve protekne u najboljem redu u skladu sa epidemiološkom situacijom. Takođe, kako bi roditelji bili spokojniji, važno je da znaju da su obezbeđene dovoljne količine maski i svih dezinfekcionih sredstava. Grad Pančevo nastavlja svoju tradicionalnu akciju koja traje godinama unazad, a odnosi se na bezbednost dece u saobraćaju. I ove godine, kao i prethodnih, grad Pančevo deli svetlo-reflektujuće prsluke prvacima, kako bi oni bili uočljivi učesnicima u saobraćaju, a sve učesnike u saobraćaju molim, s obzirom na to da je nova školska godina počela, da obrate pažnju na prvake i ostale učenike, posebno u zonama oko osnovnih i srednjih škola.

Prvi razred u OŠ “Miroslav Antić” upisalo je 114 đaka.

U Osnovnoj školi “Žarko Zrenjanin” u Kačarevu organizovan je prijem za učenike prvih razreda i zamenica gradonačelnika Pančeva Dragana Kuprešanin podelila je prvacima reflektujuće prsluke kako bi bili bezbedniji u saobraćaju.

U prvi razred osnovne škole u gradu Pančevu u školsku 2020-2021. godinu (ukupno 20 škola: 10 gradskih, 9 seoskih i Školu za osnovno i srednje obrazovanje „Mara Mandić“ P-vo) upisan je 1.151 učenik.